Data publicării:

Ţara care adoptă noi modificări în Codul Muncii. Angajații nu mai au nevoie de adeverință de la medic pentru a obține concediu medical

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
În acest stat european angajaţii pot obține concediul medical mult mai repede! Iată care sunt noile modificări din Codul Muncii.

Schimbări majore pentru portughezi! Începând cu data de 1 mai, angajații pot obține mult mai simplu 3 zile de concediu medical. Salariații nu mai au nevoie de adeverință de la medic pentru a-și motiva absența!

Cum se obține concediul medical în Portugalia

Portugalia adoptă noi schimbări în Codul Muncii. Ultimele informații arată că angajații nu mai au nevoie de adeverință de la medic pentru a obține concediul medical. Concret, o simplă declarație pe propria răspundere este suficientă.

Măsura este implementată cu scopul de a reduce presiunea resimțită de către Serviciul Național de Sănătate, așa cum se relatează într-un comunicat al Guvernului din Portugalia. Noua modificare nu va aduce costuri suplimentare pentru stat sau pentru angajator, tocmai pentru că durata maximă de concediu corespunde celei de așteptare în care salariatul nu este plătit de serviciile de securitate socială.

Portughezii pot obține 3 zile de concediu medical printr-o declarație pe propria răspundere, depusă prin internet sau telefon, de două ori pe an. Declarația este regăsită pe site-ul Serviciului Național de Sănătate (SNS).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel