Țânțari purtători de virusul West Nile. ALERTĂ în București!
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: icon0.com - Pexels
Foto: icon0.com - Pexels
Primăria Capitalei vine cu informaţii legate de campania de combatere a ţânţarilor.

În legătură cu informațiile apărute în spațiul public cu privire la apariția, în București, a unor țânțari purtători de virusul West Nile, PMB informează: 

Primăria Municipiului București, prin Compania Eco-Igienizare, a intensificat, încă de miercuri, 21 iulie, tratamentele de combatere a țânțarilor în zonele în care s-a semnalat prezența virusului West Nile, respectiv: Splaiul Independenței, zona cuprinsă între Eroilor și Universitate, parcurile Cișmigiu și Izvor, cartierul Crângași.

PMB ține legătura zilnic cu Direcția de Sănătate Publică București (DSPMB), iar  până la această dată nu au fost confirmate cazuri de transmitere a acestui virus către populație. 

Totodată, Compania Municipală Eco Igienizare a devansat începerea celui de-al cincilea tratament de combatere a țânțarilor, (din cele 14 tratamente programate pentru anul acesta) și acționează în toate parcurile din Capitală: Herăstrău, Cișmigiu, Carol, Tineretului, Parcul Circului, Parcul Floreasca, Parcul Național, Parcul Alexandru Ioan Cuza, etc. 
Campania se desfășoară zilnic, de la periferia Capitalei către centru, până la acoperirea tuturor zonelor din București.

De asemenea, în zilele următoare, acțiunea de dezinsecție se va desfășura, conform planificării, în toate cartierele Capitalei, pe aliniamentele stradale, pe spațiile verzi dintre blocuri, pe spațiile verzi ale instituțiilor subordonate PMB (spitale, cimitire, etc.), precum și în rețelele de termoficare aparținând Companiei Municipale Termoenergetica, se arată în comunicatul de presă transmis de către Primăria Capitalei.

Cum să scapi ușor de țânțari cu zaț de cafea. Metodă ieftină și ecologică

Cum să scapi de țânțari cu zaț de cafea?

Potrivit EPA (Agenția pentru Protecția Mediului), zațul de cafea este eficient împotriva paraziților de tot felul: țânțari, albine, muște, căpușe. Zațul de cafea este o armă formidabilă împotriva insectelor. Secretul lui? Mirosul său puternic. 

Cum se procedează

Majoritatea insectelor au un puternic simț al mirosului, iar zațul de cafea este foarte puternic, mai ales atunci când este ars, de aceea această metodă funcționează 100%. În plus, prin arderea zațului de cafea, acesta va emite un fum care va fi asociat cu pericolul, determinându-i pe țănțari să se îndepărteze de tine. 

Urmează acești pași:

1. Usucă zațul de cafea la soare timp de câteva ore, până când devine complet uscat.

2. Întinde zațul de cafea într-o tavă de aluminiu sau alt recipient acoperit cu folie de aluminiu care poate rezista la flacără și căldură.

3. Seara, arde zațul de cafea cu un chibrit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel