Data publicării:

Tandemul Răzvan Sava - Dan Cristian Piedone pregătește difuzarea unor materiale ilegale

Autor: Ana Popescu | Categorie: Politica
WhatsApp

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, precizează că în următoarele zile tandemul Daniel Sava- Cristian Popescu Piedone va difuza materiale de propagandă defăimătoare la adresa sa și a echipei sale de campanie. 

"Potrivit Hotărârii Autorității Electorale Permanente (AEP) privind aprobarea Ghidului finanțării campaniei electorale la alegerile locale din anul 2016 (art. 25), este considerat material de propagandă electorală orice material scris, audio sau video, care este utilizat în perioada 6 mai — 4 iunie 2016, care se referă în mod direct la un candidat sau partid politic care participă la alegeri și care are obiectiv electoral", precizează daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

"Aceeași hotărâre prevede obligația competitorilor electorali de a imprima pe toate materialele de propagandă electorală denumirea competitorului politic care le-a comandat, denumirea operatorului economic care le-a realizat, precum și codul unic de identificare atribuit de la desemnarea mandatarului financiar.

Așadar, difuzarea unor materiale propagandistice, fie negative, fie pozitive, care nu respectă prevederile de mai sus, sunt în afara legii.

[citeste si]

Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale prevede condiţii clare şi ferme privind competiţia corectă între candidaţi şi partidele aflate în competiţia electorală.

În urmă cu două săptămâni au fost lansate materiale defăimătoare la adresa mea şi a echipei mele de campanie, iar AEP a sancţionat competitorii.
Fac apel la instituțiile statului, care veghează asupra respectării legii, să ia măsurile care se impun.

Daniel Băluță, primar Sector 4, București"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel