Tanc T-14 Armata, în pană în Piața Roșie. Incident înaintea paradei de 9 Mai
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
  Rușii se pregătesc pentru parada de Ziua Victoriei în cel de-al doilea război mondial, pe care o sărbătoresc pe 9 Mai. Vladimir Putin încearcă să folosească propagandistic festivitățile, pentru a păstra sprijinul populației, grav afectată de sancțiunile economice impuse de Occident, după invazia din Ucraina.

Un nou model de tanc, considerat cel mai puternic din lume, a intrat de câteva luni în producție. T-14 Armata urma să fie vedeta paradei din Piața Roșie, de 9 Mai.

Din păcate pentru pretențiile rusești, la repetiția de joi  un T-14 Armata s-a stricat și a rămas blocat în Piață, chiar în fața mausoleului lui Lenin, scrie The Telegraph.

Sergei Shoigu, ministrul Apărării, s-a dus personal lângă tanc pentru a afla de ce s-a oprit. Ulterior, un alt vehicol a remorcat tancul vedetă al Armatei lui Putin. T-14 nu a putut fi tractat, dar a reușit să repornească, părăsind Piața Roșie prin forțe proprii după ce comanda blindatului a fost preluată de Alexei Zharich, directorul adjunct al Uralvagonzavod, producătorul tancului. Acesta a dat vin ape emoțiile militarilor, care nu s-au obișnuit cu noul vehicol.

Rusia, cel mai mare număr de blindate, dar e surclasată de SUA la aviație

Presa rusă a fost informată că incidentul s-a produs din cauza erorii umane, nu din motive tehnice, iar antrenamentul tanchiștilor va continua.  

Rusia vrea să producă peste 2000 de tancuri T-14 în următorii cinci ani. În present, Moscova deține cel mai mare dispozitiv militar terestru pe plan mondial (tancuri, tunuri auto-propulsate, lansatoare de rachete), dar este surclasată de SUA, la capitolul aviație, în raport de 4:1, fără a mai aminti și capacitățile altor state NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel