Tânărul rutier olandez Edo Maas, paraplegic după o coliziune cu un automobil
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Olandezul Edo Maas, unul dintre tinerii rutieri formaţi în cadrul echipei Sunweb, riscă să nu mai poată merge niciodată după ce şi-a fracturat coloana vertebrală în urma unei coliziuni cu un automobil, în timpul cursei Piccolo Lombardia, care a avut loc la începutul acestei luni, a anunţat team-ul german, citat de cotidianul L'Equipe.

Maas, în vârstă de 19 ani, a fost transportat la un spital din Milano cu răni la faţă, gât şi spate, după accidentul produs pe coborârea de la Madonna del Ghisallo. El a fost supus unei serii de intervenţii chirurgicale, recăpătându-şi ulterior cunoştinţa.

"Fractura de la spate a antrenat o paraplegie, o pierdere de senzaţie nervoasă la nivelul picioarelor", a explicat Sunweb într-un comunicat. "În acest moment, este puţin probabil ca funcţionalitatea picioarelor sale să revină într-o zi, dar spiritul de luptă şi speranţa prevalează", a adăugat echipa sa, care a făcut totodată un apel către Uniunea Ciclistă Internaţională să acorde prioritate securităţii rutierilor.

Accidentul s-a produs după ce un automobil a pătruns pe traseul plutonului care participa la cursă, tăindu-i calea lui Edo Maas şi francezului Edouard Bonnefoix, care rula alături de ciclistul olandez.

"O maşină a venit din partea dreaptă şi a traversat şoseaua. Nu ştiu cum a fost posibil, cred că şoferul ieşea de pe o stradă privată care ducea către locuinţa sa şi nu ne-a văzut. A fost un accident teribil, la aproximativ 70 km/h", a explicat Bonnefoix, care a reuşit printr-un miracol să evite maşina, nu însă şi Maas.

Accidentul lui Edo Maas s-a produs la două luni după cel al belgianului Bjorg Lambrecht (22 ani), care a încetat din viaţă în urma unor leziuni grave la cap, după ce a căzut în timpul celei de-a treia etape a Turului Poloniei, în luna august. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel