Tânără româncă, aleasă în echipa laureatului Premiului Nobel pentru economie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Elif Memet, o tânără din Constanţa de numai 20 de ani, în prezent studentă la Universitatea Columbia, a fost aleasă de laureatul Premiului Nobel pentru economie, Joseph Stiglitz, pentru a-i coordona cercetarea în inegalitate economică, fiind singura elevă din anul întâi care reuşeşte acest lucru.

Elif Memet a absolvit Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa ca şefă de promoţie, iar apoi a fost admisă la Universitatea Columbia cu bursă integrală, datorită rezultatelor excepţionale avute în sectorul academic, prin rezultatele deosebite obţinute la olimpiade şi concursuri, atât naţionale cât şi internaţionale, potrivit Descopera.ro.

Ea era fascinată de lucrările lui Joseph Stiglitz încă din clasa a VIII-a, când a citit un articol de-al său şi a rămas impresionată. De atunci, i-a citit majoritatea cărţilor. 

Ea nu s-a hotărât asupra temei de cercetare, oscilând între  "Relaţia dintre inegalitatea economică şi sistemul de sănătate american„ şi ”Relaţia dintre schimbările climatice şi inegalitatea economică”.

"Dar oportunitatea unică vine din faptul că a fost aleasă pentru a-şi realiza cercetarea cu laureatul Premiului Nobel pentru economie, Joseph Stiglitz, o poziţie inimaginabil de competitivă de altfel, fiind singura elevă de anul I care reuşeşte acest lucru, în rest dl. Stiglitz coordonând doar lucrări de doctorat sau master”, spun reprezentanţii Liceului Internaţional de Informatică.

Elif Memet este vorbitoare de şase limbi străine, a fost cel mai tânăr delegat la Harvard WorldMUN - Bruxelles 2014, a participat la Doha Gathering of all Leaders in Sport Forum 2013, iar anul trecut a fost invitată la Casa Albă în urma câştigării unui concurs internaţional de eseuri, ea ocupând primul loc pe Europa.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel