Tânăr, semnal de alarmă pentru elevii care au dat examenul de bacalaureat 2020
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Vlad Avarvari, tânărul care a tras un semnal de alarmă asupra învățământul românesc în 2018, revine cu un nou apel către elevi și profesori.

'Mulțumesc DC News pentru că, în 2018, mi-a acordat prilejul să împărtășesc problema mea și totodată să facem un apel pentru societate, autorități și profesori. La 2 ani distanță sunt în asentimentul elevilor, care trec prin aceeași situație la Bacalaureat 2020. Și acum îi îndemn același lucru. Să nu se ajungă la cazuri chiar și de suicid în urma acordării unor note drastice de către unii profesori care nu prea dau mare importanță lucrării lor. Elevii trebuie să aibă încredere în forțele lor.

Să nu le fie frică de ce va spune societatea, părinții sau prietenii dacă vor lua o notă mică, deși consideră că merită o notă mult mai mare. Îi îndemn să facă contestație pentru că aceasta le-ar putea schimba viața. Eu am făcut acest lucru și am luat o notă mult mai mare. Mi-a schimbat viața. Am dat la jurnalism și am intrat la buget. Am avut diverse colaborări și îmi pregătesc în continuare o carieră în domeniu. Elevii să aibă curaj! Să spună lucrurilor pe nume!' a declarat Vlad Avarvari, pentru DC News.

Amintim faptul că Avarvari Vlad  ne-a scris pe adresa redacției, în iulie 2018, un mesaj de revoltă, după ce a făcut contestație la Bacalaureat. Mesajul său, prin intermediul DC News, a făcut vâlvă în societate. Iată scrisoarea:

”Sunt un elev din județul Ialomița, mai precis de la Colegiul Național "Grigore Moisil", mă cheamă Avarvari Vlad.

Vă pot spune că am fost "abuzat" de sistemul de învățământ, în ideea că profesorii care corectează lucrările elevilor, le corectează în batjocură și-și bat joc de munca copiilor...

De exemplu, eu am învățat timp de luni bune, m-am pregătit intens pentru Examenul de Capacitate, pentru Bacalaureat, am făcut meditații, m-am privat de anumite lucruri personale și ieșiri, doar pentru a avea parte de un rezultat bun la examen. Iar când am susținut Examenul de Bacalaureat, la Limba și Literatura Română, am fost convins că nota va fi pe măsură, deoarece, repet, pregătirea mea a fost intensă. În urma aflării rezultatelor, nota a fost de 6,80, iar dupa contestații a ajuns la 8,85, aproape de 9.

Cum este posibil ca profesorii să greșească așa de mult, să nu fie atenți, să-și bată joc la propriu de munca unor adolescenți și copii până la urmă? În ce țară trăim? Ăsta este învățământul românesc? Așa a ajuns? Nu mai putem avea dreptate nici în instituții, precum Liceul? Cum mai pot tinerii să aibă notiunea de cunoaștere corectă?

De altfel, eu am fost unul dintre cazurile fericite, dar cunosc prieteni și elevi, care deși erau buni, când au aflat rezultatele (unele mici bineînțeles), constrânși de familie, de societate, de școală, de rușine nu au mai avut curajul să aibă încredere in ei, s-au demoralizat, și nu au mai făcut contestații, iar nota lor era alta cu siguranță și s-au lăsat bătuți de soartă și de acel rezultat care, de fapt, nu era cel adevărat, din păcate unii adolescenți ajung să facă gesturi extreme... Știm cu toții cazuri... Lumea trebuie să cunoască adevărul!!! Lucrurile nu mai trebuie ascunse, prea mult se tace și nu se face nicio schimbare.” este mesajul elevului, verificat în baza platformei bacalaureat.edu.ro, care confirmă creșterea notei după contestație.

V-aș ruga ca prin intermediul acestei publicații să faceți un articol pe baza acestui subiect, ca să ajungă la Ministerul Educației, să facă ceea ce trebuie, o schimbare, să pună în comisii de corectare și evaluare, cadre didactice, care au experiență și care sunt profesioniști, nu niște persoane care își bat joc de elevii din ziua de azi, care mai și învață și muncesc pentru obținerea idealurilor. Vreau să fiu eu vocea celor neauziți, care poate nu au curaj. Mulțumesc anticipat!”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel