Tânăr gay, ucis și decapitat de familie. Lerca: Dragi părinți, știu că vă șochează pe moment, dar...
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto Facebook Antonella Lerca Duda
Foto Facebook Antonella Lerca Duda
Antonella Lerca, femeie transgender și activistă pentru drepturile persoanelor LGBT, a făcut un apel prin intermediul DC News, în contextul știrii cu tânărul de 20 de ani din Iran ucis și decapitat de familie după ce s-a aflat că este gay.

O știre face, în aceste zile, înconjurul lumii: Un tânăr de 20 de ani, din Iran, a fost ucis și decapitat de familia sa după ce s-a aflat că este gay. 

Alireza Fazeli-Monfared a fost ucis de fratele și verii săi, marți, pe 4 mai, după ce aceștia au descoperit că armata iraniană l-a scutit de serviciu din cauza „depravărilor sexuale”.

Marți seara, în jurul orei 19:00, Alireza Fazeli Monfared a vorbit cu mama sa la telefon pentru ultima dată. La scurt timp, la locuința lui a ajuns fratele său vitreg, care i-a spus că tatăl lor trebuie să-l vadă, scrie pinknews.co.uk. Astfel, tânărul a fost dus cu mașina într-un sat de lângă Ahvaz, acolo unde avea să fie ucis și decapitat de fratele și verii lui. Cadavrul a fost abandonat lângă un copac. 

Partenerul său, activistul Aghil Bayat, a mărturisit că ucigașii au sunat-o pe mama tânărului și i-au spus unde să-i găsească trupul, imediat după crimă. Femeia a ajuns în spital din cauza șocului, iar ucigașii au fost arestați. 

În cele din urmă s-a aflat că Alireza Fazeli-Monfared plănuia să fugă din Iran și să i se alăture iubitului său, ca refugiat, în Turcia. 

În spatele acestei tragedii se „ascund” câteva stereotipuri. Cum ar fi dacă toți părinții și-ar accepta copiii din comunitatea LGBT și ar învăța și celelalte rude să facă la fel? Câți și-au pierdut familiile astfel la noi în țară? Am vorbit cu Antonella Lerca, femeie transgender și activistă pentru drepturile persoanelor LGBT, despre ce găsim în România când vine vorba de „înțelegerea” între tinerii din comunitate și părinții lor. 

VEZI ȘI: EXCLUSIV Biserica Catolică nu binecuvântează căsătoriile gay. Antonella Lerca: Să-ți zic de ce până acum nu m-a omorât nimeni din transfobie

Lerca: Dragi părinți, știu că vă șochează pe moment, dar mai bine un copil viu decât un copil mort

Într-o discuție pentru DC News, Antonella Lerca, femeie transgender și activistă pentru drepturile persoanelor LGBT, a declarat că, din păcate, unii duc la extrem ura, amintind de vorba noastră din popor „Eu te-am făcut eu te omor”. 

Potrivit celor sesizate de Antonella Lerca, în România, „părinții care au un copil LGBT sunt de două categorii”, respectiv „cei care acceptă și își iubesc copilul indiferent de orientare și cei care pun mai presus *onoarea familiei* de iubirea părintească”

În cea de doua categorie, explică Antonella Lerca, părinții țin cont de ce va spune lumea, ce vor spune vecinii, dacă află că X sau Y este homosexual.

„E trist că prioritizează ce va spune lumea, în loc să-și ajute copilul să își găsească drumul în viață”, ne-a mai spus activista pentru drepturile persoanelor LGBT.

„Au existat cazuri de copii abandonați de părinți”

Antonella Lerca ne-a mai spus că în România „au existat cazuri de copii abandonați de părinți”, după ce, așa cum zic ei, au observat *primele semne că e ceva în neregulă cu copilul meu*. 

Activista pentru drepturilor persoanelor LGBT le recomandă părinților care au copii ce nu se încadrează în normele și stereotipurile societății să aibă răbdare. 

Dragi părinți, știu că vă șochează pe moment, dar mai bine un copil viu și fericit decât un copil mort”, a transmis Antonella Lerca prin intermediul DCNews.

„Nu înțeleg cum să pui fericirea lumii înainte de fericirea propriului tău copil”, a adăugat activista pentru drepturile persoanelor LGBT.

În încheiere, Antonella Lerca a sfătuit părinții „să nu le fie frică atunci când observă la copiii lor că vor să exploreze, ci să-i lase să își descopere singuri identitatea” pentru că, la 18 ani, „tot va face ce vrea”. 

„Normele și stereotipurile societății” - așa cum le numește activista pentru drepturile persoanelor LGBT - ne pot ucide copiii. Dovadă face știrea prezentată la începutul articolul și nu numai. Un search pe Google, în acest sens, ne-ar ajuta pe toți să înțelegem mai bine cu ce se confruntă această comunitate. Așa că, de ce să nu fim alături de ei, să-i înțelegem, să-i iubim și să-i ajutăm, în loc să lăsam „gura lumii” să ne distrugă?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel