Urmărește emisiunea live
Tânăr de 19 ani, la un pas de suicid. A vrut să se arunce de la etajul 4 al Spitalului din Târgoviște
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Un tânăr a fost la un pas de a se arunca de la etajul spitalului în care se afla internat.

Totul a avut loc la Spitalul Județean din Târgoviște, unde un tânăr de 19 ani a vrut să se arunce de la etajul 4 al unității medicale. Acesta era internat la Secția de Nefrologie și se afla singur, în salonul 6. Un echipaj de polițiști l-a convins pe tânăr să renunțe la planul său, scrie dbonline.ro.

După ce a fost imobilizat, adolescentul a fost transportat la secția de psihiatrie. La fața locului, pompierii militari (14 reprezentanți) au deplasat o autospecială de intervenție, un echipaj de descarcerare cu pernă, un echipaj SMURD și o autoscară.

Cazurile de suicid de acest gen par să nu înceteze. Printre cazurile tragice care au avut loc, de la începutul acestui an până acum, îl amintim pe cel al tânărului de 23 care s-a aruncat în gol de pe un cămin studențesc din București, după două ore de negocieri. Negociatorii o aduseseră acolo şi pe fosta lui iubită, mai mulți prieteni, dar şi pe psihologul care îl consilia în ultima vreme. Tânărul a murit. Pompierii apucaseră să pună câteva saltale, dar acesta și-a schimbat poziția.

"Persoanele aflate în fața unui gest extrem sunt periculoase"

La acel moment, psihologul Radu Leca a făcut un scurt comentariu legat de situațiile în care o persoană amenință că se aruncă în gol.

"Să știți că, de foarte multe ori, din cauza emoțiilor și a elementelor care țin de patologie, subiectul nu aude ce se întâmplă în jurul său și trebuie cumva să fie stimulat. Noi trebuie să înțelegem mai multe elemente. În astfel de cazuri în primul rând trebuie să se afle numele persoanei în cauză, ocupația, relația de familie, multiplele evenimente negative care au avut loc în viața lui, ca negociatorul să își facă un amplu plan, ca să știe cum să îl abordeze. Dacă aceste informații sunt nule, atunci negociatorul trebuie să intre în contact cu el astfel încât acesta să nu se sperie. Există tehnici pe care trebuie să le respecți. (...) Repet, persoanele aflate în fața unui gest extrem sunt periculoase fiindcă pot lua oricând decizia de a merge mai departe. ", a explicat psihologul Radu Leca la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel