Tânăr de 19 ani, găsit împușcat cu arma de vânătoare a unei rude. Polițiștii au găsit un bilet de adio
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Un tânăr de 19 ani din Caraș-Severin s-ar fi împușcat cu o armă de vânătoare a unui unchi.

Un tânăr de 19 ani, din comuna Lupac, judeţul Caraş-Severin, a murit după ce s-ar fi împuşcat cu o armă de vânătoare pe care o deţinea legal un membru al familiei sale, transmite Agerpres.

"În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat faptul că tânărul de 19 ani, din comuna Lupac, a decedat ca urmare a unei răni pe care şi-ar fi provocat-o prin împuşcare, cu o armă de vânătoare deţinută legal de un membru al familiei", a informat duminică Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Caraş-Severin.

Tânărul a fost găsit în zona haldinei de steril din localitatea Lupac, de un unchi al său. Potrivit poliţiştilor, la domiciliul tânărului ar fi fost identificat un bilet în limba croată. În continuare, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Apeluri trăsnite la 112, în Caraș Severin: Un bărbat a reclamat că nu mai are becuri în casă

Peste 11.000 de apeluri au fost primite în primele nouă luni ale acestui an la 112 de către poliţiştii din Caraş-Severin, între persoanele care au sunat la numărul de urgenţă înscriindu-se una care a reclamat că a rămas fără becuri în locuinţă şi că nepotul său a făcut mizerie în casă, iar o alta, că nu mai primeşte de băut într-un bar din Moldova Nouă, se arată într-o situaţie statistică publicată joi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

Conform datelor oficiale, în perioada ianuarie-septembrie 2022, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU) - 112, au fost efectuate 11.198 de sesizări sau solicitări către IPJ Caraş-Severin, cu 9,5% mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Numărul apelurilor care nu se confirmă a ajuns la 35,2% din total, în creştere cu 4,8% faţă de perioada similară a anului trecut. Pentru acest motiv au fost aplicate 1.317 sancţiuni contravenţionale. Totodată, au fost primite 27 de apeluri abuzive, în urma cărora au fost aplicate amenzi de 32.000 de lei.

"La data de 13 septembrie, ora 22,32, un bărbat din comuna Târnova a apelat SNUAU 112 pentru a sesiza că nu are becuri în locuinţă, iar nepotul său a făcut mizerie în casă. Un apel similar a fost primit în 25 septembrie, la ora 04,15, un cetăţean din oraşul Moldova Nouă sesizând că nu este servit cu băutură la un bar din localitate. În ambele cazuri apelanţii au fost sancţionaţi contravenţional şi avertizaţi cu privire la folosirea serviciului de apeluri de urgenţă", se arată într-un comunicat al IPJ Caraş-Severin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel