Data actualizării:
Data publicării:

Tânăr, amendat după ce a făcut fotografii în cabina de vot. A ajuns la poliție și a plătit o sumă usturătoare

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Un bărbat de 30 de ani, din Calafat, a fost amendat după ce a făcut mai multe fotografii în cabina de vot.

În această dimineață, la ora 08:20, Poliția Municipiului Calafat a fost sesizată de președintele Secției de votare nr.194 din municipiul Calafat cu privire la un incident în care o persoană a făcut fotografii în cabina de vot, scrie observatornews.ro.

Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au constatat că un bărbat de 30 de ani a folosit telefonul mobil pentru a face fotografii în timpul votului. Bărbatul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Calafat, unde a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 1.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 115/2015.

Ce nu ai voie să faci în secția de votare

- Votul este secret! Nu dezvăluiţi cu cine aţi votat și nici nu permiteţi nimănui să afle opțiunea dumneavoastră. Nimeni nu are dreptul să vă ceară să dezvăluiți cu cine ați votat.

- Evitați să faceți fotografii în secția de votare care ar putea compromite secretul votului. Fotografierea sau filmarea buletinului de vot se sancționează de la 600 la 1.000 de lei conform legii 115/2015.

- Alegătorul care din motive temeinice, constatate de președintele biroului electoral al secției de votare, nu poate să voteze singur are dreptul să cheme în cabina de votare un însoțitor ales de el, pentru a-l ajuta, care nu poate fi observator, candidat sau membru al biroului electoral. 

- Prezentați actul de identitate operatorului de calculator. Nimeni nu poate face copii sau fotografii după actul dumneavoastră de identitate.

- Dacă vi se oferă bani sau alte bunuri pentru a vota cu un anumit partid sau candidat sau dacă se exercită presiuni asupra dumneavoastră, puteți face reclamație la poliție! Potrivit Ghidului publicat pe site-ul Autorității Electorale Permanente, cei care încalcă legea comit fie contravenții, fie infracțiuni prevăzute de Codul Penal, în funcție de gravitatea faptei.

Vezi și: România votează. LIVE TEXT - Alegeri 9 iunie 2024 / UPDATE: Numărul de persoane care au votat până la ora 10

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel