Data publicării:

Talibanii au ucis o polițistă însărcinată, însă oficialii lor neagă informațiile

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
Pexels
Pexels
O polițistă însărcinată a fost ucisă de talibani în fața familiei sale, dar oficialii jihadiștilor neagă informațiile. 

Talibanii au ucis sâmbătă seara o femeie însărcinată în fața familiei sale, potrivit declarației fiului ei. Moartea ei, în provincia Ghor din Afganistanul central, se adaugă îngrijorărilor tot mai mari cu privire la opresiunea femeilor sub conducerea talibanilor, transmite CNN

Numele complet al victimei era Negar Masoomi, a declarat sora ei pentru CNN. Omorârea ei a fost confirmată pentru CNN de către un jurnalist local din Ghor, care a spus că victima lucra în închisoarea Ghor și că era însărcinată în opt luni când a fost prinsă de talibani. Pe de altă parte, talibanii au declarat pentru CNN că nu au fost implicați în moartea ei, dar au lansat o anchetă.

Videoclipul obținut de CNN l-a arătat pe fiul ei, Mohammad Hanif, relatând despre crimă, spunând că talibanii au intrat în casa în care locuiește familia sa, apoi l-au luat pe el și pe frații lui afară, legându-i

"Ne-au ucis mama în fața ochilor noștri. Au ucis-o cu un cuțit", a spus Hanif.

Deoarece era însărcinată, Hanif a spus că talibanii au comis două crime și a rugat guvernul să acționeze pentru a găsi ucigașii și pentru a-i aduce în fața justiției. Dacă nu se face nimic, Hanif a avertizat „s-ar putea să trebuiască să luăm legea în mâinile noastre”.

Talibanii au ocupat valea Panshir

Talibanii au preluat controlul complet asupra provinciei Panjshir, ultima zonă din Afganistan deținută de forțele de rezistență, a declarat luni purtătorul de cuvânt al grupului, în timp ce își cimentează controlul asupra țării, la trei săptămâni după preluarea Kabulului.

"Cu această victorie, țara noastră este complet scoasă din mlaștina războiului", a spus purtătorul de cuvânt șef Zabihullah Mujahid. Imaginile de pe rețelele sociale de luni au arătat membrii talibani care stăteau în fața porții clădirii guvernatorului provincial Panjshir.

Frontul Național de Rezistență (NRF), forțele anti-talibane din Valea Panjshir, s-au angajat să continue luptele. NRF a declarat că este prezentă în „poziții strategice” de-a lungul văii, adăugând că „lupta împotriva talibanilor și a partenerilor lor va continua”. Luni NRF a recunoscut că a suferit pierderi considerabile pe câmpul de luptă și a cerut încetarea focului, în timp ce secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a zburat în Qatar pentru a încerca să facă față consecințelor retragerii SUA din Afganistan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel