Taiwan, decizie privind TikTok. Aplicația ar urma să fie interzisă pe unele dispozitive
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Noul Guvern al orașului Taipei a anunțat că va colabora cu guvernul central pentru a impune o interdicție TikTok pentru dispozitivele din sectorul public.

Un număr de state din SUA au început să interzică TikTok din motive de securitate, inclusiv Maryland, Dakota de Sud, Carolina de Sud, Nebraska și Texas, în timp ce Indiana a lansat două procese împotriva platformei. Luni (5 decembrie), a apărut știrea că Ministerul Afacerilor Digitale (MODA) a interzis TikTok de pe dispozitivele din sectorul public, inclusiv telefoane mobile, tablete și computere.

A doua zi, Centrul de management al informațiilor guvernamental al orașului Taipei a declarat că așteaptă instrucțiuni de la guvernul central și că va coopera la implementarea interdicției, a raportat UDN.

New Taipei City a atras anterior critici pentru acceptarea sponsorizării corporative din partea companiilor de tehnologie chineză. În 2018, evenimentul New Taipei City Christmasland a fost sponsorizat de Huawei și o mascotă mare de urs gonflabil într-o ținută de Moș Crăciun a fost văzută ținând un logo uriaș Huawei deasupra Pieței Gării Banqiao.

Anunțul a atras critici din partea parlamentarilor Partidului Democrat Progresist (DPP), deoarece aceștia au susținut că „a ridicat îndoieli cu privire la securitatea informațiilor”. La acea vreme, primarul Eric Chu (朱立倫) a răspuns criticilor întrebând: „Nu ar fi mai rapid dacă Consiliul Național de Securitate ar interzice pur și simplu vânzarea acestor produse în Taiwan?”

Directorul FBI, Chris Wray, a avertizat pe 2 decembrie că TikTok prezintă preocupări de securitate națională, deoarece guvernul chinez ar putea manipula algoritmul de recomandare, „care i-ar permite să manipuleze conținutul și, dacă dorește, să-l folosească pentru operațiuni de influență”.

Un oficial MODA a fost citat luni de Liberty Times că a spus că TikTok și versiunea sa chineză Douyin au fost considerate a fi „produse dăunătoare împotriva securității informațiilor naționale” și, prin urmare, au fost interzise de pe dispozitivele din sectorul public, scrie Taiwan News.

Ce videoclipuri vor fi strict interzise pe TikTok, după ce mai mulți specialiști și-au exprimat îngrijorarea

Gigantul TikTok a anunțat că va interzice în mod activ videoclipurile care încurajează bronzarea și va adăuga conținut educațional pe platforma sa după experții medicali australieni s-au alarmat cu privire la distribuirea de către platformă a materialelor pro-bronzante.

În septembrie, co-directorii medicali de la Melanoma Institute Australia, prof. Georgina Long și prof. Richard Scolyer, vorbind la National Press Club, au contestat aplicația de socializare pentru popularul său hashtag #sunburnchallenge, notează The Guardian.

Vorbind alături de sportiva olimpică și supraviețuitoarea melanomului Cate Campbell, Long a avertizat că ingluencerii de pe rețelele de socializare idealizează bronzarea și răspândesc hashtag-uri precum „sunburned tanlines”, care au avut peste 200 de milioane de vizualizări.

Ea a cerut platformelor, posturilor de televiziune și influențelor să „schimbe narațiunea culturală despre arsurile solare și bronzare” în Australia, care, alături de Noua Zeelandă, are cea mai mare incidență a cancerului de piele și cea mai mare rată a mortalității din lume (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel