Tacu tacu. Rețetă peruană pentru micul dejun
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (ROMAN ODINTSOV)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (ROMAN ODINTSOV)
Tacu tacu este un mic dejun peruan foarte ușor de preparat. Iată rețeta inedită...

Ingrediente

- 500 g fasole gătită
- 500 g orez gătit
- 1 ceapă
- 1 lingură pastă de ardei
- 1 lingură ardei tocat
- oregano uscat
- chimion
- piper
- ulei

Cum se prepară

Ceapa se taie cubulețe. Într-o tigaie se sotează ceapa până devine translucidă. Se adaugă pasta de ardei (preferabil ardei galben) și usturoiul tocat. Se amestecă. Se adaugă fasolea gătită. Se amestecă. Se adaugă și orezul gătit. Se amestecă cu ajutorul unei linguri până ce se formează un fel de aluat, potrivit retete.unica.ro.

Se pune un pic de ulei și se împarte aluatul de tacu tacu în 4 părți. Se dă forma de rulouri cu ajutorul unei linguri. Se gătește în continuare având grijă ca rulourile să prindă crustă pe toate părțile și să nu se dezintegreze atunci când sunt întoarse. Tacu tacu se servește la micul dejun alături de un ou prăjit și banană caramelizată.

Citește și:

Cel mai sănătos mic dejun. Ce trebuie să mâncăm, toamna, de dimineață

Nutriţionista Rusakova spune că toamna este cel mai indicat să mâncăm salate şi omletă la micul dejun. Un mic dejun ideal de toamnă ar trebui să includă fibre şi proteine vegetale, a declarat Daria Rusakova, nutriţionist şi candidat în ştiinţe medicale, scrie Rador, citând Gazeta.

În lunile gri de toamnă, alimentele ar trebui să îmbunătăţească starea de spirit şi să ofere organismului energia necesară. Prin urmare, micul dejun ideal de toamnă ar trebui să fie compus din legume proaspete şi proteine.

Dimineaţa, puteţi mânca o salată de fructe sau de legume. Este recomandabil să folosiţi diferite tipuri de fructe, legume şi plante. Puteţi face o salată grecească. Puteţi face o salată de fructe: adăugaţi portocale, mere, banane, pere şi asezonaţi cu iaurt, a specificat nutriţionistul.

Este sănătos să adăugaţi brânză de vaci sau ouă lângă legume. Este indicat să evitaţi alimentele grele şi grase care dau o senzaţie temporară de plenitudine, iar persoana care le consumă se va simţi letargică şi obosită şi va dori să doarmă, a menţionat expertul, care a avertizat că utilizarea uleiului de in pe stomacul gol este periculoasă.

Omletă olandeză pe lipie cu cremă de brânză și rosii cherry. Rețeta senzațională pentru micul dejun

Ingrediente

- 1 lipie
- 2 ouă
-  ceapă
- 1 ardei
- 1 legătura pătrunjel
- 50 gr cremă de brânză
- 2 roşii Cherry
- 3 linguriţe ulei de măsline
- 1 vârf de cuţit sare
- 1 vârf de cuţit piper negru

Cum se prepară

Curăţăm şi tăiem ceapa în două bucăţi egale. O jumătate de ceapă se toacă foarte mărunt, iar cealaltă jumătate o vom face feliuţe subţiri. Încingem tigaia, adăugăm cele trei linguriţe de ulei de măsline şi călim ceapa la foc mic, cel mai mic posibi, scrie gatesc.ro.

Între timp, tăiem ardeiul felii subţiri, pe care le adăugăm peste ceapa semicălită. Ceapa se va ţine la călit aproximativ 10 minute şi, după cele 10 minute, adăugăm ardeiul roşu încă 3-4 minute. Batem ouăle foarte bine şi adăugăm peste ceapă şi ardei. Amestecăm foarte bine, până când se formează cubuleţe din omletă. 

Ungem lipia cu cremă de brânză pe un colţ. Aşezăm omleta şi roşiile cherry. Adăugăm pătrunjel şi începem să rulăm lipia dinspre colţul opus cremei de brânză pentru a sta lipită. Tăiem lipia în două bucăţi egale pe mijloc şi este gata de servire. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel