Data publicării:
"Taci și înghite", rețeta care i-a cucerit pe români. Cum se prepară
"Taci și înghite", rețeta. Preparatul "Taci și înghite" poate fi servit atât la prânz, cât și la cină, alături de un pahar de bere rece. Iată cum se prepară.
Ingrediente pentru "Taci și înghite"
250 de grame mălai
jumătate de litru de lapte
jumătate de litru de apă
4 ouă
50 de grame de unt
200 de grame de smântână
200 grame de telemea
200 de grame de cașcaval
6 bucăți de cârnați afumați
100 grame de slăninuță proaspătă
Cum se prepară "Taci și înghite"
"Taci și înghite", rețeta. "Se pun la fiert apa și laptele, amestecate, adăugam și sarea și lăsăm să dea în clocot. Când începe să fiarbă, se presară o mână-două de mălai în apă, dar trebuie să amestecăm cu un tel sau cu o lingură de lemn foarte bine, pentru a nu se face cocoloașe.
"Taci și înghite", rețeta. Lăsăm să fiarbă câteva minute la foc mediu, amestecând tot timpul. Când preparatul s-a îngroșat, adăugăm cernit și restul mălaiului, puțin câte puțin. Focul nu trebuie să fie puternic și trebuie amestecat în continuu. Când mămăliga e aproape gata, se încorporează și smântâna", explică Doina Popescu din Târgu-Jiu, potrivit Agerpres.ro.
"Taci și înghite", rețeta. Preparatul trebuie să aibă o consistență mai moale. După ce se ia de pe foc, jumătate din mămăligă se pune într-un vas termorezistent care a fost uns cu unt în prealabil.
"Taci și înghite", rețeta. "Peste stratul de mămăligă se pune telemeaua rasă, cârnații tăiați felii și slăninuța prăjită. Se pune alt strat de mămăligă în care se fac niște adâncituri cu lingura și în care se pun untul, ouăle întregi și cașcavalul ras. Cine dorește poate să pună mai multe straturi de mămăligă. Vasul se dă la cuptor până ce ouăle sunt făcute și cașcavalul e puțin rumenit", explică Doina Popescu. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News