Tăcerea mieilor în Săptămâna Patimilor
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Au mai rămas câteva zile până la Sărbătoarea Pascală, iar  piețele au devenit un furnicar, unde românii caută în disperare să-și facă aprovizionarea.

Piața Obor, în Joia Mare. Aglomerație de la primele ore ale dimineții, unde  vedeta este carnea de miel, din Dobrogea, sau din Sibiu, după cum fac reclamă negustorii. Prețurile au sărit de 30 de lei kilogramul de carne, piața fiind plină, în genereal, de oameni în vârstă, care fac turul, se uită și mai rar cer să li se pună în galantar o pulpă, spată sau câteva coaste de miel sau ied. Nu lipsesc nici organele pentru drob, de miel, ied sau porc, în juruul prețului de 20 de lai. Carnea de porc, "Made în Spania", la fiecare tarabă, cu explicația negustorilor că acum este adusă de la țară.

La raionul de pește, de la macroul congelat, la crapul de Dunăre sau crescătorie, 24 lei kilogramul, scrumbia, la 35,9 lei kilogramul, somnul, păstrăvul, carasul, la discreție, chiar dacă este perioada de prohibiție.

Piața de zarzavat abundă de verdețuri, de la 1,5 lei la 2 lei legătura de ceapă sau usturoi, la 8 sau 10 lei kilogramul de cartofi noi. Roșiile românești " dulci și zemoase" le puteți găsi la 20-23 lei kilogramul.

În Obor, bani să ai că de produse nu duci lipsă. (Foto: Crișan Andreescu) 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel