Tabloul unei „femei necunoscute” păstrat la Cernăuți s-a dovedit a fi un portret extrem de valoros al Reginei Maria a României / foto în articol
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
foto Agerpres
foto Agerpres
Un portret extrem de valoros al Reginei Maria a României se află la Cernăuți.

Recent, Muzeul Etnografic Regional Cernăuți a prezentat unul dintre valoroasele sale exponate – portretul Reginei Maria a României (1875-1938), scrie BukNews, citat de Libertatea Cuvântului.

Tabloul a fost păstrat în colecția Muzeului cu denumirea „Portretul unei femei necunoscute”, dar cercetările mai profunde nu au lăsat nicio îndoială că este o imagine a Mariei de Edinburgh, sau a Mariei României. Este cunoscut faptul că Suverana Regatului României a fost soră de caritate și a ajutat răniții în timpul celui de-al Doilea război balcanic.

Portretul Reginei Maria a României a fost fixat într-o ramă nouă, iar un român din regiunea Cernăuți, Vladimir Acatrini, a ajutat în acest sens (foto mai jos).

De asemenea, a fost semnat un Acord de colaborare între Asociația Publică „Societatea Bibliotecarilor Bucovinei”, condusă de V. Acatrini, și Muzeul Etnografic Regional Cernăuți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel