Tablou de 25.000 de euro, furat după ce proprietarul a adormit în tren
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
O pictură de o valoare mare a fost furată dintr-un tren în timp ce proprietarul dormea.

Persoane necunoscute au sustras o pictură în valoare de 25.000 de euro de la un artist aflat în drum spre o licitaţie, a informat duminică poliţia germană, potrivit DPA, scrie Agerpres.

Bărbatul de 44 de ani se afla la bordul unui tren de mare viteză pe ruta Köln-Munchen şi aşezase opera de artă între două locuri înainte de a adormi, au precizat poliţiştii.

Când s-a trezit, aproape de destinaţie, artistul şi-a dat seama că pictura a dispărut şi a alertat poliţia.

Analiza înregistrărilor video cu circuit închis nu a oferit niciun indiciu cu privire la identitatea făptaşilor, a adăugat poliţia.

Nouă opere ale lui Picasso au fost donate Franţei de fiica lui, Maya

Nouă opere ale lui Picasso au fost donate Franţei de fiica lui, Maya, şi vor intra în 2022 în colecţiile naţionale de la Muzeul Picasso, a anunţat luni ministrul francez al Culturii, Roselyne Bachelot, relatează AFP.

"Cu emoţie profundă doresc să sărbătoresc intrarea în colecţiile naţionale" a acestei donaţii, a spus ministrul care a vorbit despre un "eveniment excepţional".

Această donaţie, care include şase picturi, două sculpturi şi un caiet de desene care i-au aparţinut geniului picturii, îi permite astfel Mayei Ruiz-Picasso să îşi plătească taxele de succesiune în natură.

Când vor fi prezentate lucrările publicului larg?



Aceste lucrări vor fi prezentate în întregime publicului din aprilie 2022.

În cadrul unei conferinţe de presă organizate luni la Muzeul Picasso din Paris, o singură lucrare a fost prezentată presei: un tablou cubist realizat în 1938, numit "Copil cu suzetă aşezat sub un scaun".

Potrivit lui Olivier Widmaier Picasso, nepotul lui Picasso, care a fost prezent la conferinţa de presă alături de sora sa Diana, acest tablou o reprezintă pe mama sa, Maya.

Cea mai veche pictură din această colecţie datează din 1895 - portretul tatălui lui Picasso, "Don José Ruiz". Valoarea totală a colecţiei nu a fost prezentată, miniştrii făcând referire la secretul fiscal.

Un desen de Van Gogh, descoperit recent într-o colecţie privată

Un desen realizat de Vincent van Gogh, descoperit într-o colecţie privată olandeză unde a fost păstrat timp de peste 100 de ani, a fost prezentat pentru prima dată publicului joi, la Muzeul Van Gogh din Amsterdam, informează AFP, mai scrie Agerpres. 

Este pentru prima dată când acest desen iese la rampă. Nu a mai fost niciodată expus, a precizat pentru AFP un specialist al muzeului, Teio Meedendorp. Provine dintr-o colecţie privată olandeză unde a fost păstrat un timp îndelungat şi este pentru prima dată când îl putem vedea, a mai spus acesta.

Desenul este un studiu în creion realizat în noiembrie 1882 pentru lucrarea Worn Out, datând din perioada de început a pictorului, mai puţin necunoscută, dar care suscită un interes crescând.

Proprietarii desenului, o familie olandeză care l-a cumpărat în 1910, au solicitat muzeului autentificarea lucrării în urma unui apel lansat către colecţionarii privaţi pentru îmbogăţirea bazei de date electronice şi a inventarului muzeului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel