Sute de şcoli închise la Sydney din cauza riscului pronunţat de incendii
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Peste 600 de şcoli şi licee au fost închise marţi la Sydney şi în regiunile învecinate din statul estic australian New South Wales (NSW) în aşteptarea unei situaţii "catastrofale", din cauza riscului de recrudescenţă a incendiilor de vegetaţie care a determinat autorităţile să declare stare de urgenţă, informează DPA, scrie Agerpres.

Autorităţile acestui stat, care se confruntă de săptămâna trecută cu mai multe zeci de incendii devastatoare, se pregătesc pentru o agravare a situaţiei marţi, în condiţiile în care vremea rămâne caldă şi uscată, cu temperaturi de peste 30 de grade şi vânturi puternice, de până la 80 de kilometri pe oră.

Un risc de "incendiu catastrofal" a fost declarat pentru prima dată în New South Wales, inclusiv în zona metropolitană Sydney, incluzând toată periferia oraşului, precum şi unele suburbii.

Departamentul pentru educaţie a precizat că peste 600 unităţi de învăţâmânt, de la şcoli primare la licee, sunt închise în NSW, cel mai populat stat din Australia.

O parte din regiunea care ar putea fi afectată de incendii include parcuri naţionale, ameninţând fauna sălbatică locală. Potrivit organizaţiei Koala Conservation Australia, incendiile din săptămânile trecute au ucis deja 350 de koala şi au distrus câteva habitate importante ale acestora, în special din nord-estul statului.

Premierul din New South Wales, Gladys Berejiklian, i-a îndemnat marţi dimineaţa pe rezidenţi să urmărească avertismentele autorităţilor şi să-şi asigure siguranţa.

Marţi dimineaţă, 50 de incendii erau încă active pe teritoriul NSW, dintre care jumate nu fuseseră încă plasate sub control.

Între timp, fumul din nordul statului a ajuns la Sydney, acoperind marţi dimineaţă cerul oraşului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel