Sute de SUV-uri Renault, rechemate în service în România: Există riscul de pierdere a asistării direcţiei
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Abdulvahap Demir, de la Pexels
Fotografie creată de Abdulvahap Demir, de la Pexels
Sute de maşini Renault au fost rechemate în service în România. 

„Echipele noastre au constatat că există riscul de pierdere a asistării direcției, însoțit de aprinderea pe tabloul de bord a martorului luminos de direcție asistată. Vă invităm așadar să contactați în cel mai scurt timp un reparator din Rețeaua autorizată Renault din România și să stabiliți o programare în vederea verificării și recalibrării calculatorului de direcție asistată al vehiculului. Intervenția va fi realizată gratuit, costurile fiind acoperite de constructor”, anunță reprezentanții Renault.

În total, ar fi vorba de 556 de maşini. Durata timpului petrecut în service pentru verificarea și recalibrarea calculatorului de direcție asistată este estimată la sub o oră, conform promotor.ro

Şi Hyunday a rechemat sute de maşini 

Compania Hyundai a anunţat rechemarea în service a sute de maşini Santa Fe, din cauza unor probleme care ar apărea la temperaturi scăzute. 

Se pare că display-ul de 12,3 inch ar fi fost realizat folosindu-se rezistențe necorespunzătoare. Asta înseamnă că ceasurile de bord și comenzile ar putea să nu fie lizibile dacă temperaturile exterioare sunt extrem de scăzute. Această eroare de software este catalogată drept „periculoasă” și sporește riscul de producere a accidentelor, scrie promotor.ro.

Problema a fost constatată la 293 de exemplare Hyundai Santa Fe HEV și 421 de modele Santa Fe PHEV. Este vorba despre versiunile cu facelift în cazul ambelor modele. Mașinile au fost fabricate între 25 octombrie și 1 decembrie 2021.

Maşinile de care hoţii de catalizatoare NU se ating. E prea greu să le desfacă

Modelele mai noi de automobile, cum ar fi modelele Honda Accord și Jazz (anul producției 2015), au catalizatorul instalat în interiorul compartimentului motor, astfel încât este mai greu pentru hoți să-l fure.

Site-ul Carphrases.com menționează aceste mărci ca fiind cele mai neatractive pentru hoți, pentru că au cel mai puțin valoroase catalizatoare: Ford, Chevy, Jeep, Dodge, Mazda, Nissan, Subaru, Hyundai și Chrysler.

Totodată, mașinile electrice nu au convertoare catalitice, așa că nu sunt deloc atractive pentru hoți.

Conform sursei citate, acestea sunt placate cu minerale rare, care costă mult pe piaţa neagră. Spre exemplu, paladium-ul folosit pentru a filtra noxele este extrem de scump, de aproape 3000 de dolari pe uncie (28 grame), iar preţul este în creştere. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel