Sute de persoane protestează în fața Ambasadei Federației Ruse (VIDEO)
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Peste 300 de persoane protestează astăzi în fața ambasadei Federației Ruse la București. 

Peste 300 de persoane, în mare parte femei, dar şi copii, protestează sâmbătă, în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, împotriva războiului din Ucraina.

Participanţii au steaguri ucrainene şi poartă pancarte cu mesajele: "Putin=Război", "Stop agresiunii", "Putin, jos mâinile de pe Ucraina!", "Ruşilor, plecaţi acasă!", "Încetaţi finanţarea războiului!", "Ucrainenii mor pentru valori europene". Multe dintre acestea sunt scrise în limba engleză.

Se scandează lozinci pro-Ucraina, împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin şi a războiului, invocându-se numele oraşelor atacate de forţele ruse.

Eveniment organizat de mai multe organizații și asociații

Evenimentul este organizat de Asociaţia 21 Decembrie 1989 şi Fundaţia Ioan Bărbuş, acesta fiind cele de-al şaselea protest în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

"Genocidul dezlănţuit împotriva poporului ucrainean de către armata roşie, împreună cu complicii lor ceceni şi belaruşi, trebuie oprit. Am fost şi rămânem solidari cu poporul ucrainean în lupta sa pentru libertate şi suveranitate. Ucraina va învinge", a fost mesajul organizatorilor, publicat pe pagina de Facebook.

Evenimentul este susţinut de asemenea de Asociaţia Forumul Civic Românesc, Federaţia Iniţiativa Timişoara, Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România şi RePatriot. 

Ambasada Federației Ruse din Washington luminată de steagul Ucrainei

Conflictul dintre Rusia și Ucraina nu se rezumă doar la frontul de luptă și sancțiuni. În Washington, o hologramă a steagului Ucrainei a fost proiectată pe ambasada Rusiei. Reprezentanții ruși au încercat să o acopere, îndreptând un reflector puternic către aceasta, dar steagul ucrainean a putut fi văzut clar pe fațada clădirii. 

Cei care au proiectat steagul au făcut în așa fel încât să miște holograma și să evite lumina reflectorului. Citește AICI mai multe

Sinucidere la Ambasada Rusiei la București

Miercuri, 6 aprilie, o persoană a intrat cu un automobil în Ambasada Federației Ruse, eveniment care a culminat cu incendierea mașinii și carbonizarea șoferului acesteia. Din informațiile prezentate de Realitatea Plus, la volanul autoturismului ar fi fost Bogdan Drăghici, președinte al Asociației T.A.T.A., condamnat, ieri, la 15 ani de închisoare, pentru abuzul sexual al unui minor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel