Data publicării:

Sute de mii de elevi iau vacanță cu o săptămâna înaintea celorlalți! Pentru ei, joi va fi ultima zi de școală

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Unii dintre elevi intră în vacanță mai repede!

De la sâmbătă, 28 octombrie 2023, până duminică, 5 noiembrie 2023, elevii se vor bucura de o săptămână întreagă de pauză pentru relaxare și timp liber. Cu toate acestea, sute de mii de elevi din București vor beneficia de o zi în plus de vacanță, iar vineri, 27 octombrie 2023, va fi ultima zi de școală pentru aceștia.

Conform structurii anului școlar 2023-2024, modulul 1, care a debutat pe 11 septembrie 2023, se încheie vineri, 27 octombrie 2023, marcând astfel debutul vacanței de toamnă. În această perioadă, elevii din întreaga țară vor beneficia de o săptămână de vacanță, dar elevii din București vor avea o zi liberă suplimentară, și asta pentru că 27 octombrie este stabilită ca zi nelucrătoare în cadrul sistemului de învățământ de stat din municipiul București.

Decizia vine în urma prevederilor contractului colectiv de muncă la nivelul grupului de unități al ISMB (Inspectoratul Școlar al Municipiului București). Astfel, ziua de 27 octombrie, care corespunde sărbătoririi Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, este oficial recunoscută ca zi liberă pentru elevi și profesori din București. Acest aranjament permite elevilor din Capitală să înceapă vacanța cu o zi înaintea celorlalți. „Prin Contractul colectiv de muncă la nivelul grupului de unități al ISMB, ziua de 27 octombrie (Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou) este stabilită ca zi nelucrătoare în sistemul de învățământ de stat din municipiul București. Ca atare, în săptămâna 23-27 octombrie 2023, nu pot fi programate a se desfășura „Săptămâna Școala Altfel” sau „Săptămâna Verde”.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel