Sute de constănţeni AU FUGIT din oraş, înainte de carantinare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sute de constănţeni au plecat din oraş cu câteva ore înainte de carantinarea municipiului. 

Potrivit Antena 3, cu doar câteva zeci de minute înainte de ora 20:00, ora la care municipiul Constanţa a intrat în carantină pentru 14 zile, se formaseră cozi de maşini la ieşirile din oraş. 

Oamenii se îndreptau fie spre comunele limitrofe, unde carantinarea nu a fost încă dispusă, fie spre alte oraşe. 

Municipiul Constanţa a intrat în carantină pentru următoarele 14 zile. Decizia a fost luată de autorități pentru a limita infectarea cu noul coronavirus. 

”Având în vedere experiența misiunilor executate în localitățile carantinate anterior, s-a constatat faptul că principalele nerespectări ale măsurilor restrictive / preventive, nu se regăsesc în zonele de intrare / ieșire în arealele carantinate care presupun de regulă un tranzit rapid de persoane/unitate de timp, ci zonele interioare care pot facilita/favoriza opriri, staționări, interacțiuni între persoane sau grupuri de persoane, formarea de grupuri de persoane, desfășurarea de activități în comun, evenimente private sau publice, aglomerări de persoane în spații închise sau deschise (gări, autogări, stații de transport în comun, mijloace de transport în comun, centre comerciale, magazine, zone de promenadă, zone de agrement, piețe, parcuri, etc.)”, se arată într-un comunicat de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel