Susținătorii lui Trump lansează atacuri asupra lui Harris în statele cheie și dincolo de acestea
Data publicării:
Autor: Tudor Polojan
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Aliații fostului președinte Donald Trump au început imediat campania de atacuri împotriva vicepreședintei Kamala Harris, duminică după-amiază, pregătind un val de reclame anti-Harris și trasând linii de atac împotriva acesteia.

Decizia actualului președinte american de a se retrage a aruncat cursa într-un teritoriu incert. La câteva minute după ce Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024 și a anunțat că o susține pe Harris, MAGA Inc., principalul super PAC pro-Trump, a declarat că lansează imediat reclame axate pe Harris în Pennsylvania, Georgia și Arizona, cu un anunț care spune că Harris era "implicată” și că "a acoperit declinul mental evident al lui Joe Biden”, potrivit Politico.

Și Comitetul Național Republican a lansat un videoclip care atacă politicile de imigrare ale administrației Biden – o problemă pe care Trump a făcut-o un punct central al campaniei sale. Trump s-a concentrat pe revanșa sa cu Biden în care dorea să se răzbune pentru înfrângerea de acum patru ani. Cu sondaje care arătau că Trump stabilește avansuri semnificative față de Biden în mai multe state-cheie, Convenția Națională Republicană de săptămâna trecută avea un aer sărbătoresc. În timp ce Partidul Democrat era în haos după performanța dezastruoasă a lui Biden în dezbateri, republicanii s-au unit în jurul lui Trump, mai ales după tentativa de asasinare asupra sa la un miting din Pennsylvania cu o săptămână în urmă.

Acum, Trump se confruntă cu un nou adversar – iar dinamica cursei este mai puțin clară.

La un miting de sâmbătă seară în Grand Rapids, Michigan, Trump i-a atacat atât pe Biden, cât și pe Harris, numindu-l în mod repetat pe Biden "prost” și insultându-i IQ-ul. Iar Harris, a spus Trump, este "nebună.” - "O numesc Kamala râzătoare,” a spus Trump mulțimii, în timpul apariției sale de aproape două ore. "Poți spune multe printr-un râs. E nebună. E țăcănită.”

Sâmbătă, Trump a oferit o previzualizare a argumentului pe care republicanii îl vor folosi împotriva democraților acum că aceștia l-au presat pe Biden să se retragă, referindu-se la democrați ca "dușmanii democrației.” În timp ce Biden și democrații au sugerat că o altă administrație Trump ar periclita democrația, Trump va folosi probabil situația actuală pentru a devia această critică.

Mai multe persoane apropiate de Trump spun că acesta nu și-a exprimat îngrijorarea cu privire la confruntarea cu Harris, iar republicanii apropiați campaniei sale spun că sunt încrezători în perspectivele lor împotriva ei. La 59 de ani, Harris este cu aproape 20 de ani mai tânără decât Trump, deși un grup extern pro-Trump a declarat că a efectuat sondaje care arată că Biden are performanțe mai bune decât Harris.

Consilierul principal al lui Trump, Chris LaCivita, a declarat pentru sursa citată, joi, că ar fi încântați dacă Harris ar deveni candidata. LaCivita a numit-o pe Harris „șefa dezinformării” pentru că a spus despre Biden: "Oh, e bine, e în formă grozavă.”

„Este o problemă de caracter,” a spus el.

În timpul convenției republicane de săptămâna trecută, mulți vorbitori au etichetat-o pe Harris drept „țarul frontierelor” de când Biden a numit-o să preia conducerea în colaborarea cu America Centrală pentru a descuraja migrația la frontiera sudică.  Nu toți republicanii au fost la fel de optimiști cu privire la noua dezvoltare.

Strategul republican Terry Sullivan a spus că Trump poate continua să candideze împotriva recordului lui Biden și Harris, inclusiv problemele precum inflația și frontiera. Dar Biden era văzut și ca un candidat mai slab. "Probabil nu o cursă la fel de ... ușoară, dar urma să-l zdrobească pe Biden într-un alunecare de teren,” a spus el prin mesaj text. Guvernatorul New Hampshire, Chris Sununu, a spus săptămâna aceasta: "Dacă și când fac schimbarea, totul se va schimba. Va deveni foarte strâns în multe dintre acele state mai strânse. Va exista mai multă energie.”

La aproximativ 45 de minute după ce președintele și-a făcut anunțul pe X, Trump a luat cuvântul pe propriul său site de socializare, Truth Social, pentru a critica moștenirea lui Biden. "Joe Biden cel Corupt nu era apt să candideze pentru președinte și cu siguranță nu este apt să servească - și niciodată nu a fost! A atins poziția de președinte doar prin minciuni, știri false și prin faptul că nu a ieșit din subsol”, a scris Trump.

El a susținut că toți cei din jurul lui, inclusiv "Doctorul și Media” lui Biden, au fost conștienți de abilitățile sale diminuate. Trump a atacat, de asemenea, politicile de imigrare ale lui Biden.

Proiectul de Supraveghere al Fundației Heritage a subliniat în ultimele săptămâni problemele legale potențiale pe care democrații le-ar putea întâmpina încercând să schimbe candidatul pe buletinele de vot în anumite state. Mike Howell, directorul executiv al Proiectului de Supraveghere, a declarat într-o convorbire cu reporterii luna trecută că grupul a făcut munca preliminară pentru a cerceta statele care au protocoale pentru schimbarea candidatului pe buletinul de vot, notând în mod special problemele pe care democrații le-ar putea întâmpina încercând să facă acest lucru în Wisconsin.

Howell a spus că vor exista "probleme masive de integritate electorală” în jurul înlocuirii lui Biden de către democrați, având în vedere legile existente ale buletinelor de vot din unele state, și că Heritage se va asigura că legea este respectată. Vorbind la "This Week” de la ABC, președintele Mike Johnson a sugerat duminică, de asemenea, că înlocuirea lui Biden pe bilet ar putea întâmpina provocări legale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel