Suspiciuni Augustin Lazăr. Ispas: Inadmisibil! Nu cumva și ei și-au început activitatea pe baza banilor pe care i-au avut de la foste structuri?
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr
Gabriel Ispas, profesor de drept european şi coordonator al Pro România, Sector 4, a vorbit într-un interviu pentru DCNews despre greșeala făcută de România în privința deconspirării tuturor celor care au făcut parte din structurile de forță comuniste de dinainte de '89.    

”România nu poate să se facă bine atâta vreme cât ororile trecutului nu sunt devoalate public. România a greșit în momentul în care nici nu a mers pe ”punctul 8” al Proclamației de la Timișoara, dar nici nu a mers pe o lege în care în care să spui 'iertăm trecutul'. Tot încercând să te duci în zona asta de ambiguitate, de ascundere de adevăr, nu facem decât să creștem suspiciunea. Și cel mai bun exemplu îl reprezintă proaspetele dezvăluiri despre presupusele fapte ale procurorului general al României. De ce spun acest lucru? Avem o instituție numită CNSAS care trebuia să se ocupe de acest lucru, de verificare a tuturor persoanelor care ajung în astfel de funcții. CNSAS-ul emite avize și adrese de bună purtare 'într-o veselie'! Pare un festival al adreselor pierdute. Probabil nici Cațavencu, dacă s-ar fi apucat să scrie despre acestea n-ar fi putut s-o facă atât de bine” a remarcat Gabriel Ispas.

Eu nu spun că procurorul general al României, Augustin Lazăr, a fost sau nu parte a unei forțe de tortură. Eu spun doar că, atâta vreme cât există aceste suspiciuni este inadmisibil ca societatea românească să stea să se uite nimic zicând! Este inadmisibil! Dacă este adevărat trebuie să avem o măsură! (...) Nu cumva, dintre cei care ni se prezintă astăzi ca fiind deontologii dreptății și-au început activitatea pe baza relațiilor, informațiilor și banilor pe care i-au avut de la foste structuri?”, a mai declarat Gabriel Ispas, profesor de drept european, decan şi coordonator al Pro România, Sector 4.

Declarațiile complete ale lui Gabriel Ispas le puteți asculta în interviul următor:

VIDEO

Citește și:

Brexit, strategie. Gabriel Ispas: Manipulare. Populaţia nu a fost corect informată

Autostrăzi în România. Ispas, despre implicarea Comisiei Europene. Mișcare IGNORATĂ până acum

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel