Suspendarea lui Preda arată câți vor pleca din PDL la Mișcarea Populară
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
pdl (2)
pdl (2)

Cristian Preda a fost suspendat 6 luni din PDL cu 345 voturi "pentru", 183 "împotrivă" și 34 de voturi nule, de către Consiliul Național de Coordonare al PDL.

Cristian Preda a fost suspendat pentru că în ultimii patru ani a luat poziții publice prin care a atacat conducerea partidului.

Împărțirea voturilor arată câți simpatizanți are tabăra Udrea-Boc-Basescu, adică cei care pot pleca la Mișcarea Populară.

Dacă împărțirea în partid este la fel ca cea din Consiliul National de Coordonare al PDL, atunci 30% dintre pedeliști ar putea pleca din partid.

Cristian Preda a amenințat, sâmbătă, înainte de vot, că dacă va fi suspendat va pleca din partid. Ceea ce înseamnă că cei 30% l-ar putea urma.

“Ar trebui nu să mă sancţionaţi, ci să-mi fiţi recunoscători că v-am tras de mânecă, în loc să vă spun vorbe meşteşugite v-am spus adevărul. Dacă veţi aproba totuşi suspendarea, nedreptatea va fi pentru mine insuportabilă, mi-e teamă că în asemenea caz ne despărţim şi va dura mai mult de şase luni până să ne regăsim”, a spus Preda la Consiliul Naţional de Coordonare.

Cătălin Predoiu l-a rugat pe Preda să rămână în PDL,

“Dragă Cristi, îţi spun cum ţi-am spus şi tie, şi colegilor din grupul reformiştilor, la toate întâlnirile pe care le-am avut: PDL este soluţia”, a spus fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu în primul discurs al său în faţa reprezentanţilor PDL în calitate de membru al partidului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel