Suspendare Iohannis, se strâng semnături inclusiv din PNL- surse RealitateaPlus
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Suspendare Iohannis, se strâng semnături inclusiv din PNL- surse RealitateaPlus / Foto: Facebook Klaus Iohannis
Suspendare Iohannis, se strâng semnături inclusiv din PNL- surse RealitateaPlus / Foto: Facebook Klaus Iohannis
Se strâng semnături pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis, potrivit unor surse Realitatea Plus. 

UPDATE:

Co-președintele AUR, George Simion, a declarat, în emisiunea „Legile Puterii” de la Realitatea Plus că de luni, reprezentanții partidului vor începe să strângă semnăturile necesare pentru declanșarea procedurii de demitere a președintelui Klaus Iohannis.

"Dacă Iohannis insistă, vom iniția procedurile pentru suspendarea președintelui. Cîțu se crede vreo eminență. El spune că cei de pe Facebook sunt puțini români, că mulți oameni sunt alături de el. Nu-l iubește nimeni pe Cîțu, nici măcar echipa câștigătoare. Azi, i-am văzut aliniați în spatele lui doar pe Dan Vîlceanu și Rareș Bogdan. Avem nevoie de specialiști la conducerea țării, acesta este cuvântul cheie. O guvernare de profesioniști, dublată de iubirea de țară. Cîțu se agață de scaun acum. Arătăm toate jocurile de culise din Parlament, am avut încercări de a ne mitui din partea celor de la PNL.", a declarat George Simion.

Știrea inițială:

Se strâng semnături pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis, conform unor surse citate de Realitatea Plus. Se pare că semnăturile se strâng atât în PSD, cât și la PNL.

Președintele Klaus Iohannis a susținut, marți, o declarație de presă la Palatul Cotroceni, după ce Guvernul Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură. Acesta a spus că va avea consultații cu partidele abia săptămâna viitoare, iar acest lucru pare să fi produs revoltă în PSD, dar și printre unii liberali.

Iohannis, declarații după ce Guvernul Cîțu a căzut: Trist, dar adevărat


"Trist, dar adevărat. Cuvântul care caracterizează cel mai bine România de astăzi este cuvântul criză. Suntem într-o criză a sistemului de sănătate publică. Suntem în plină pandemie. Valul patru ne-a lovit, și ne-a lovit rău. Suntem într-o criză a prețului la energie, o criză care este și europeană și globală.

De lucru ar fi suficient pentru politicieni: să rezolve problema pandemiei, să rezolve problema prețurilor la electricitate. Dar ce s-au gândit unii dintre politicienii noștri? Să mai adauge o criză, o criză a guvernării. În acest fel, astăzi, în Parlamentul României, a fost votată o moțiune de cenzură împotriva Guvernului care a avut succes, deci, cum se spune mai colocvial, Guvernul a picat în Parlament.

În ultimele luni s-au spus foarte multe lucruri în politică, majoritatea lucruri urâte. Politicienii s-au obișnuit să se arate unul pe celălalt cu degetul, să se acuze de diferite lucruri, inclusiv în interiorul partidelor. Oamenii nu știu ce să mai înțeleagă. Este o situație complicată, o situație care a fost generată - această moțiune și trecerea ei prin Parlament -  de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alții clamând grija pentru români și așa mai departe.

Haideți să vedem totuși ce s-a întâmplat dincolo de aceste declarații. USR a fost parte din coaliția de guvernare. USR a plecat din Guvern și a votat, USR, împreună cu PSD și AUR moțiunea de cenzură de astăzi. Acestea sunt faptele, restul este discurs politic sau demagogie sau cum doriți să-i spuneți. Acum, însă, suntem în situația de a trebui să găsim o soluție. Trebuie să găsim o soluție, România trebuie să fie guvernată. Pandemie, criza prețurilor la electricitate, vine iarna, toate acestea trebuie să fie rezolvate de cineva. Acest cineva, evident, este Guvernul României. Așadar, este nevoie de soluții și este momentul pentru decizii mature. Este nevoie de decizii mature din partea politicienilor, din partea partidelor politice. Pentru a da timp partidelor politice să se întrunească în forurile interioare, să găsească abordări mature și să vină cu ele la consultări, voi convoca consultări cu partidele politice abia săptămâna viitoare. Acum se cere maturitate și responsabilitate.", a declarat președintele Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel