Suspendare Iohannis. USR, iniţiativă
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Dan Barna, USR
Dan Barna, USR
USR va declanşa discuţii cu PNL şi PMP pentru a încerca să împiedice o eventuală suspendare a preşedintelui Iohannis.

USR va declanşa discuţii cu PNL şi PMP, pentru a găsi o soluţie comună pentru împiedicarea eventualei suspendări a preşedintelui Klaus Iohannis de către PSD-ALDE. Anunţul a fost făcut de către Dan Barna, preşedintele USR pe pagina sa de socializare. 

"USR demarează discuţii cu partidele parlamentare pentru împiedicarea suspendării Preşedintelui", a scris Dan Barna, pe pagina sa de socializare. 

Şeful USR crede că liderului PSD, Liviu Dragnea "îi e frică de popor". 

"USR va lupta din răsputeri să oprească tentativa de lovitură de stat a lui Liviu Dragnea care pregăteşte o mutare neconstitutuţională şi abuzivă: suspendarea preşedintelui pentru a prelua, prin Călin Popescu Tăriceanu, conducerea României şi pentru a distruge instituţiile care-i mai rezistă. Voi încerca, în zilele ce vin, să discut cu celelalte partide parlamentare de opoziţie, PNL şi PMP, pregătirea unei strategii comune pentru a împiedica un astfel de atac neconstituţional şi nedemocratic al lui Liviu Dragnea.

Cred că este momentul să încercăm să-i convingem pe aliaţii PSD - ALDE, UDMR şi grupul minorităţilor- să nu intre în acest joc, să nu fie doar pioni într-un plan care nu e al lor şi care va arunca România în haos şi dezbinare. Nu e posibil ca majoritatea parlamentară să abuzeze în halul ăsta de putere. Unde vom ajunge? Atunci când lui Dragnea nu-i convine ceva, îl suspendăm pe preşedinte din trei în trei luni? Constituţia ne spune foarte clar că organizarea referendumului după suspendarea preşedintelui este imperativă", a scris Dan Barna, pe Facebook. 

Liderul USR susţine că "lui Liviu Dragnea îi e frică de să meargă până la referendumul de demitere a preşedintelui". "Pentru că-l va pierde. Românii nu vor alege niciodată un penal preşedintelui României. Şi ştie la fel de bine că dacă încearcă să fraudeze voinţa poporului, aşa cum a mai făcut-o în 2012, va răspunde în faţa Justiţiei", concluzionează Dan Barna. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel