Suspendare 2 ore. Accident pe o pârtie de schi în Cehia
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Peste 70 de persoane au stat suspendate în telescaun, într-o stațiune de schi.

Șaptezeci şi una de persoane, printre care şi mai mulţi copii, au rămas suspendate joi într-o staţiune de schi din Republica Cehă, după ce instalaţia de telescaun s-a defectat din cauza unui copac care a căzut peste una dintre liniile ce asigură ascensiunea telescaunelor, informează DPA.

Echipele de intervenţie au avut nevoie de două ore şi jumătate pentru a scoaterea turiştilor din acea cabină. Două elicoptere au participat la operaţiunea de salvare. Conform serviciului local de meteorologie, temperaturile înregistrate în momentul incidentului depăşeau cu puţin limita îngheţului. Evenimentul nu a provocat panică în rândul celor blocaţi în telescaun, însă unele persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, a declarat pentru agenţia de ştiri CTK o purtătoare de cuvânt a departamentului local de pompieri.

Citește și: Vremea la munte, pârtii: "O faţă cumplită a iernii"

Un cablu al sistemului de telescaun a sărit de pe scripete după ce un copac s-a prăbuşit pe linia acelei instalaţii montane din staţiunea aflată în estul oraşului Usti nad Orlici. Instalaţia de telescaun, ce are o lungime de aproximativ 1.700 metri, îi transportă pe turişti pe vârful muntelui Bukova Hora, în apropiere de graniţa cu Polonia.

Citește și: Rifai a RĂBUFNIT după suspendarea Realitatea TV: Vă repet, în direct!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel