Susbstanțe psihoactive NOI, descoperite de polițiști la PERCHEZIȚII în Constanța
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 18 ian, 12:57
Substanțe psihoactive noi, descoperite de polițiști. Foto: IPJ Constanța.
Polițiștii din Constanța și Mureș au destructurat un grup infracțional specializat în substanțe psihoactive.

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Constanța, împreună cu procurori DIICOT Constanța, au efectuat 14 percheziții domiciliare, dintre care 13 în județul Constanța și una în județul Mureș, la locuințele unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat specializat în procurarea, prepararea și distribuirea unor substanțe noi cu proprietăți psihoactive, se arată într-un comunicat de presă. 

Din cercetări a reieșit că, din august 2020 și până în prezent, cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 34 de ani, ar fi procurat substanțe noi cu proprietăți psihoactive din China și Olanda, pe care le-ar fi preparat, stocat și oferit spre vânzare în județele Constanța și Mureș.

Ce s-a descoperit la percheziții 

”În urma perchezițiilor, polițiștii au indisponibilizat 184 de grame de substanțe noi cu efecte psihoactive, trei cântare electronice de precizie, un grinder, 14 telefoane mobile, cinci laptopuri, un pistol tip airsoft, 4.400 de lei, precum și alte bunuri cu valoare probatorie.

În urma audierilor, procurorul de caz a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de 5 bărbați, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive”, precizează comunicatul. 

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. La percheziții au participat polițiști de combatere a criminalității organizate din Târgu Mureș și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro