Comanzi prin Glovo sau alte aplicații? Atenție la ce comanzi, chiar și de la supermarket! Risc de boală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Românii comandă, din ce în ce mai des, mâncare prin aplicații de food delivery. Sorin Susanu, comisar-şef la ANPC, a ridicat un semnal de alarmă cu privire la acest subiect, făcând referire și la firmele de delivery care îți oferă posibilitatea de a face cumpărături pentru tine.

„Consumatorii trebuie să aibă o minimă vigilență. Să nu cumpere un produs care, în mod vădit, este ținut în condiții necorespunzătoare, în razele directe ale soarelui, la o temperatură mult diferită decât cea prescrisă de producător, dacă e congelat sau refrigerat”, a explicat Sorin Susanu, comisar-şef la ANPC, în cadrul unui interviu acordat DCNews.

„Astăzi, când vorbim, legislația este foarte strictă”, a subliniat acesta. De asemenea, a spus că orice produs gătit se servește în respectiva zi. „Dacă vorbim de ciorbă, se ține la o temperatură de 65 de grade până la momentul servicii. Astăzi, când vorbim, e o problemă foarte serioasă la varianta delivery, din punctul meu de vedere. Cu rucsacul în spate, toate aceste noi firme îți aduc ciorba acasă, care poate e alături de un suc rece, o înghețată. Discutăm de forma în care e transportată mâncarea. E igienizată, produsele respective sunt la temperatura corespunzătoare, pentru că în multe situații ajunge mai mult decât călie ciorba. O altă chestiune care, din punctul meu de vedere, ar trebui analizată: ați văzut că unele firme de delivery îți oferă posibilitatea de a face cumpărături pentru tine. Este imperios necesar ca acele persoane să aibă măcar un carnet de sănătate, să știm că nu contaminează într-un fel sau altul produsele cu care intră în contact direct”, a explicat Sorin Susanu.

Potrivit acestuia, carnetul de sănătate trebuie să conțină analizele obligatorii realizate de specialist, în funcție de activitate.

Sorin Susanu, comisar-șef ANPC, la DCNews

Cumpărături pentru Paști 2022. Comisarul-șef Susanu: Un preț mic poate ascunde probleme

„În această perioadă (n.r. înaintea sărbătorilor pascale), am intensificat tot ceea ce înseamnă controale. Recomandăm ca fiecare consumator să aleagă și să cumpere doar din locuri autorizate și să nu ia doar prețul ca un criteriu principal. În anumite condiții, un preț mic poate ascunde probleme. În momentul de față, majoritatea piețelor agroalimentare au realizat zone separate pentru producători și în acest fel putem fi siguri că acolo, într-adevăr, sunt producători, iar produsele din carne au fost verificate de instituțiile statului”, a spus  Sorin Susanu, comisar-şef la ANPC, în cadrul unui interviu acordat DCNews.

Acesta a adăugat că „varianta de comerț din portbagaj sau de la colțul străzii poate să facă mult mai mult rău decât bine”. 

„Inclusiv în supermarketuri trebuie să existe o atenție. Ar fi de preferat să se citească eticheta, pentru a se vedea dacă există alergeni cu care nu suntem compatibili”, a subliniat Sorin Susanu. „Vreau să atrag atenția agenților economici că o etichetă neconformă duce la oprirea produselor de la comercializare”, a explicat comisarul-șef.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel