SUSANNA, istoria unei melodii de neuitat-VIDEO
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Melodia "Susanna" a fost lansată în 1983, de grupul olandez VOF de Kunst, mai cunoscut sub denumirea The Art Company, cântecul fiind scris de Caroline Bogman și Ferdi Lancee. În Olanda melodia a ajuns rapid pe primul loc în Single Top 100.

În 1984, melodia a fost preluată de Adriano Celentano, care a relansat-o cu versuri în limba italiană pe albumul său I miei americani, ce cuprindea coveruri după cele mai cunoscute hituri, între care și celebra "Michelle" din repertoriul formației The Beatles.

Varianta lansată de Celentano a fost reorchestrată, la noua formă contribuind Michele del Prete, Sergio Caputo și Adriano Celentano.

În 1986 melodia Susanna a fost înregistrată de Luis Javier Piedrahita Gaviria (Fausto) cu Hispavox recordings, versiunea cântărețului columbian devenind foarte cunoscută în America latină.

Alt celebru artist care a preluat în repertoriu melodia Susanna este Ricky Martin, care a înregistrat o versiune în limba spaniolă, cu titlul "Susana", pe care a inclus-o în albumul său de debut solo Ricky Martin și a lansat-o ca single în 1992. De asemenea, Ricky Martin a filmat și un videoclip pentru această melodie. (Sursa: Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel