BBC: Statele Unite vor recomanda purtarea măștilor, pe dos față de Organizația Mondială a Sănătății
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Casa Albă îi va sfătui pe americanii din zonele afectate de coronavirus să poarte măști de pânză sau eșarfe în public, pentru a opri răspândirea infecției.

Casa Albă îi va sfătui pe americanii din zonele afectate de coronavirus să poarte măști de pânză sau eșarfe în public, pentru a opri răspândirea infecției, transmite BBC.

Președintele american Donald Trump a spus: „Nu cred că va fi obligatoriu – dacă oamenii vor să le poarte, să le poarte".

Rezidenții statului New York, epicentrul infecției din SUA, au primit ordine stricte să își acopere fețele în public, dar să nu folosească măști chirurgicale, esențiale pentru medicalul personal din prima linie.

Organizația Mondială a Sănătății și Centrul american de controlare și prevenire a bolilor (CDC) își reevaluează sfaturile privind măștile de protecție, în timp ce experții caută cât mai repede un vaccin sau un tratament pentru Covid-19.

Coronavirusul poate fi răspândit cu ajutorul picăturilor generate de tuse sau strănut, însă experții încă nu s-au înțeles ce distanță ar trebui păstrată între oameni.

OMS recomandă că măștile faciale sunt eficiente doar atunci când sunt utilizate împreună cu spălatul corect pe mâini și distanțarea socială, iar până acum nu a sfătuit oamenii sănătoși să își cumpere astfel de echipamente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel