Surse: Alina Kabaeva, iubita lui Putin, inclusă pe lista de sancțiuni propuse de UE
Autor: Alexandru Negrici | Publicat pe: 06 mai 2022, 13:39
WhatsApp
Foto: Captură video Youtube Navalnîi
Foto: Captură video Youtube Navalnîi
Alina Kabaeva, o femeie care are legături romantice cu președintele rus Vladimir Putin, a fost inclusă în cel de-al șaselea pachet de sancțiuni propus de UE împotriva Moscovei din cauza invaziei sale în Ucraina, potrivit a două surse diplomatice europene citate de CNN.

În acest stadiu, nume pot fi scoase sau adăugate la discreția statelor membre, a declarat o sursă din cadrul Comisiei Europene.

UE nu a semnat în mod oficial proiectul de propunere, dar ar putea face acest lucru chiar vineri, în cadrul unei reuniuni a ambasadorilor UE care se desfășoară în prezent la Bruxelles.

"Discuțiile sunt în curs de desfășurare. Nu este floare ușor, trebuie să așteptăm și să vedem", a declarat una dintre sursele diplomatice, potrivit Mediafax.

Kabaeva a fost legată pentru prima dată de Putin în urmă cu mai bine de zece ani, pe când era o gimnastă medaliată. Putin a negat existența unei relații cu ea.

În aprilie, Wall Street Journal a relatat că oficialii americani au dezbătut dacă să impună sau nu sancțiuni împotriva lui Kabaeva, din cauza temerilor că această măsură ar putea escalada și mai mult tensiunile, deoarece ar putea fi văzută ca o lovitură personală extremă pentru Putin.

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, se numără, de asemenea, printre persoanele care sunt incluse în cea de-a șasea rundă de sancțiuni propuse de UE, potrivit a două surse care au văzut documentele complete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?