Surprize la rotativă. Chirieac: Intervenția PSD în favoarea lui Grindeanu a dat peste cap lucrurile
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Bogdan Chirieac, analist politic, a vorbit despre ultimele mutări din Guvern înaintea rotativei de la sfârșitul acestei luni.

Analistul politic Bogdan Chirieac a avut o intervenție telefonică la Antena 3 CNN, unde a spus care sunt ultimele mutări care se fac în coaliție pentru pregătirea noului Guvern condus de Marcel Ciolacu, președintele PSD:

„Înțeleg faptul că președintele Klaus Iohannis le-a spus celor din coaliția de guvernare să respecte protocolul, dar totul s-a blocat atunci când PSD a insistat dincolo de limită să-l mențină pe domnul Sorin Grindeanu la Ministerul Transporturilor. De aici au început permutările. Altminteri, președintele a spus ferm: Sunt cele patru ministere în discuție la rotativă, Finanțe, Justiție, Transporturi, Fonduri Europene, hai să ne ținem de protocol! Aici s-au încurcat și liberalii.

PSD-ul e încurcat deja, fiindcă PSD-ul nu dorește Ministerul Justiției, mai ales că e singurul performant, Cătălin Predoiu a reușit să ridice MCV-ul, iar președintele Marcel Ciolacu, în ultimul discurs, a dat de înțeles că la Fonduri Europene a făcut o treabă excepțională domnul Ioan Marcel Boloș, iar la Transporturi a făcut o treabă bună domnul Grindeanu. A dat de înțeles că ar oferi Ministerul Fondurilor Europene în schimbul Ministerului Transporturilor. Mai sunt 10 zile până la rotativă. Pot să apară surprize oricând, mai ales că înțeleg faptul că președintele Iohannis nu este de acord cu acest tip de negociere. Pur și simplu trebuie respectat contractul, acel protocol de coaliție, în care scrie negru pe alb ce ministere se schimbă. Intervenția PSD în favoarea lui Sorin Grindeanu a dat peste cap lucrurile“, a spus Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI      -      Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, vrea mai puține ministere în Guvern. Susține desființarea Ministerului Familiei, condus de Gabriela Firea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel