Surpriză uriașă în topul Forbes. Cine l-a depășit pe Bill Gates și apoi a pierdut 15 miliarde într-o zi
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Vineri, fondatorul Microsoft, Bill Gates, a fost depășit în topul Forbes. El a căzut pe locul al doilea în topul celor mai bogați oameni din lume. 

Bill Gates a stat doar câteva ore pe locul doi în top Forbes cei mai bogați oameni din lume. El a fost depășit temporar, de magnatul spaniol Amancio Ortega, care deține lanțul de îmbrăcăminte Zara. Presa internațională a scris despre bărbatul care, pentru câteva ore a fost cel mai bogat din lume. 

Vineri dimineață, averea lui Amancio Ortega era estimată la 79,8 miliarde de dolari, după o creștere de 5,3% în ultimele 24 de ore. Topul se actualizează în timp real și, după câteva ore, Ortega a picat pe al doilea loc, cu o avere de 78,6 miliarde de dolari. Bill Gates avea de 79,4 miliarde de dolari. 

La ora redactării acestui material, top Forbes cei mai bogați oameni ai lumii actualizat arată o avere de 79,2 miliarde de dolari pentru Bill Gates și 64,5 miliarde de dolari pentru Amancio Ortega, ca a picat pe locul 4.

 (w670)

Creșterea bruscă de vineri s-a datorat creșterii valorii acțiunilor Inditex, compania-mama a brandului Zara. Valoarea de piața a Inditez a crescut cu aproximativ 570% în ultimii zece ani, fiind principalul contributor la ascensiunea lui Amancio Ortega în top Forbes. 

Amancio Ortega are o fascinantă poveste de viață. S-a născut în 1936 în timpul Războiului Civil din Spania. Tatăl lui avea un salariu foarte mic, aveau moment în care nu-și permiteau să-și cumpere mâncare. Ortega a fost nevoit să abandoneze școala și s-a angajat curier la un magazin. La 40 de ani, a înființat Zara. Compania a crescut în Spania, s-a extins apoi în Portugalia, Franța, Marea Britanie și, ulterior, în restul lumii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel