Sferturi Liga Campionilor. Surpriză mare în Villarreal - Bayern Munchen. Real Madrid, succes la Londra cu Chelsea - Vezi golurile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Villarreal a reuşit o victorie mare în faţa puternicei echipe germane Bayern Munchen, cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal. 

Olandezul Arnaut Danjuma (8) a marcat singurul gol al partidei, dar Submarinul galben poate regreta că nu a câştigat mai clar, având în vedere ratările pe care le-a avut în acest meci. Ibericii au deschis scorul prin Danjuma (8), care a deturnat inspirat şutul lui Parejo, la capătul unei faze rapide de atac.

VIDEO

Bayern a dominat jocul, însă a făcut-o steril, fără ocazii clare de gol, mai toate şuturile expediate de puternica maşinărie germană fiind blocate de defensiva bine pusă la punct de Unai Emery. Villarreal a crezut că a marcat golul al doilea (42), când Coquelin l-a surprins pe Neuer cu o execuţie superbă, însă reuşita a fost anulată pentru ofsaid.

Bayern a atacat cu toate puterile şi după pauză, iar Gnabry a şutat prin faţa porţii (50). Gazdele au trecut pe lângă al doilea gol la scurt timp, Gerard Moreno (53) nimerind transversala cu un şut de la 25 de metri. Atacantul spaniol i-a dat mari emoţii lui Neuer (62), ieşit la peste 30 de metri de poarta sa, însă lobul lui Moreno din jumătatea proprie a trecut agonizant pe lângă buturile lui Bayern.

La poarta cealaltă, Rulli a fost testat de şuturile lui Davies (66), Sane (82) şi Coman (90+1), însă prea puţin pentru a avea emoţii. Villarreal a mai ratat şansa desprinderii şi prin Pedraza (87), la capătul unui nou contraatac.

Finalul a avut o fază controversată (90+4), Goretzka fiind lovit cu cotul de Pau Torres, însă niciunul dintre arbitrii nu a sesizat acest lucru, deşi mijlocaşul german a trebuit schimbat sângerând. Bayern a pierdut doar două meciuri din ultimele 30 jucate în Champions League (26 victorii, 2 egaluri).

Bayern nu mai fusese învinsă în deplasare în Liga Campionilor de 22 de partide consecutive, un record al competiţiei (17 victorii, 5 egaluri). Ultimul său eşec data din septembrie 2017, 0-3 cu PSG.

Manşa secundă va avea loc în data de 12 aprilie, la Munchen.

Pe Estadio de la Ceramica au jucat echipele:

Villarreal: Geronimo Rulli - Juan Foyth (Serge Aurier, 81), Raul Albiol (căpitan), Pau Torres, Pervis Estupinan - Giovani Lo Celso, Etienne Capoue, Daniel Parejo, Francis Coquelin (Alfonso Pedraza, 59) - Gerard Moreno, Arnaut Danjuma (Samu Chukwueze, 81). Antrenor: Unai Emery.

Bayern: Manuel Neuer (căpitan) - Benjamin Pavard (Niklas Suele, 71), Dayot Upamecano, Lucas Hernandez, Alphonso Davies - Joshua Kimmich, Jamal Musiala - Kingsley Coman, Thomas Muller (Leon Goretzka, 62; Marc Roca, 90+4), Serge Gnabry (Leroy Sane, 62) - Robert Lewandowski. Antrenor: Julian Nagelsmann. Arbitru: Anthony Taylor; arbitri asistenţi: Gary Beswick, Adam Nunn (toţi din Anglia); al patrulea oficial: Tasos Sidiropoulos (Grecia) Arbitru video: Stuart Attwell; arbitru asistent video: Craig Pawson (ambii din Anglia).

Real Madrid, aproape de semifinalele Ligii Campionilor, după 3-1 cu Chelsea, la Londra

 Real Madrid este foarte aproape de calificarea în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Chelsea, deţinătoarea trofeului, cu scorul de 3-1 (2-1), miercuri seara, la Londra, în prima manşă a sferturilor de finală.

VIDEO

Madrilenii, de 13 ori campioni ai Europei (record), au avut o evoluţie pragmatică şi s-au impus prin hat-trick-ul francezului Karim Benzema (21, 24, 46). Golul londonezilor a fost semnat de Kai Havertz (40). Echipa antrenată de Ancelotti şi-a arătat colţii încă din minutul 10, când Vinicius Junior a trimis mingea în bara transversală la capătul unui contraatac. Chelsea a avut prima ocazie în min. 15, când Reece James a testat vigilenţa portarului belgian Courtois din lovitură liberă. Real a înscris de două ori în decurs de câteva minute (21, 24), prin Benzema, cu două lovituri de cap, prima oară din pasa lui Vinicius, iar a doua din centrarea lui Modric. Dani Carvajal a fost aproape de majorarea diferenţei, dar Mendy a deturnat devierea sa din careu (33). Fundaşul brazilian Thiago Silva (38) a trimis periculos pentru poarta lui Courtois, după care Chelsea a înscris prin Havertz, cu o lovitură de cap imparabilă, la centrarea lui Jorginho. Benzema putea reuşi hat-trick-ul înainte de pauză, dar mingea trimisă de vârful francez a ocolit de puţin poarta (42).

Karim Benzema a marcat în cele din urmă şi al treilea gol, în primul minut de la reluare (46), profitând de o gafă imensă a portarului senegalez Edouard Mendy. Francezul a ajuns la 37 de goluri marcate în acest sezon în 36 de partide în toate competiţiile şi 11 în opt meciuri în actuala campanie de Champions League. Benzema a ajuns la 82 de goluri marcate în carieră în Champions League. El este doar al patrulea jucător care reuşeşte hat-trick-uri consecutive în Liga Campionilor, după Cristiano Ronaldo, Lionel Messi (în stagiunea 2016/17) şi Luiz Adriano (2014/15). Chelsea a dominat clar jocul în repriza secundă şi şi-a creat multe ocazii de gol, însă mingea a refuzat să intre în poarta madrilenilor. Courtois s-a remarcat în min. 50 la lovitura de cap a lui Azpilicueta, Lukaku a trimis pe lângă poartă cu capul din poziţie ideală (69), Mount (70) a lobat mingea puţin peste transversală, goalkeeper-ul belgian nu a avut emoţii la şutul slab al lui Havertz (79), dar a făcut eforturi pentru a respinge mingea expediată de Reece James (84).

Ultima oportunitate a echipei antrenate de Thomas Tuchel a fost ratată de marocanul Ziyech (90+3), care a reluat din careu peste poartă o minge venită de la Lukaku. Înfruntarea de la Londra a consemnat şi meciul 100 pentru austriacul David Alaba în Liga Campionilor.

Manşa secundă se va juca la Madrid, pe 12 aprilie. 

Au evoluat echipele: Chelsea: Edouard Mendy - Andreas Christensen (Mateo Kovacic, 46), Thiago Silva, Antonio Ruediger - Reece James, Ngolo Kante (Hakim Zyiech, 46), Jorginho (Ruben Loftus-Cheek, 64), Mason Mount, Cesar Azpilicueta (căpitan) - Christian Pulisic (Romelu Lukaku, 64), Kai Havertz. Antrenor: Thomas Tuchel.

Real Madrid: Thibaut Courtois - Daniel Carvajal, Eder Militao (Nacho, 64), David Alaba, Ferland Mendy - Luka Modric, Casemiro, Toni Kroos (Eduardo Camavinga, 74) - Federico Valverde (Dani Ceballos, 86), Karim Benzema (căpitan; Gareth Bale, 86), Vinicius Junior. Antrenor: Carlo Ancelotti. Arbitru: Clement Turpin; arbitri asistenţi: Nicolas Danos, Cyril Gringore; al patrulea oficial: FranCois Letexier Arbitru video: Jerome Brisard; arbitru asistent video: Delajod Willy (toţi din Franţa), notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel