Surpriza lui MRU: membrii PNL se vor alătura ARD
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
mru dc
mru dc

Liderul Iniţiativei Civice de Centru Dreapta (ICCD), Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat joi la TVR 1, că există membrii ai Patidului Naţional Liberal (PNL) care urmează să se alăture ICCD şi inclusiv Alianţei România Dreaptă (ARD).

Mihai Răzvan Ungueanu a menţionat legat de liderii PNL, că îi cunoaşte pe mulţi dintre aceştia şi că îi respectă. Rugat să dea exemple de membrii din PNL care se potrivesc descrierii făcute anterior, liderul ICCD s-a rezumat l-a a-i numi pe cei pe care îi apreciază ”oameni care la conferinţele de presă nu apar lângă Crin Antonescu .” La insistenţele moderatorului Mihai Rădulescu, fostul prim-ministru a strecurat şi două nume, acelea ale lui Andrei Chiliman şi ale lui Călin Popescu Tăriceanu. Acesta şi-a arătat încrederea că se vor ivi schimbări în sistemul de funcţionare al PNL, dar numai după ce actualul lider ”obsedat de putere” , Crin Antonescu, se va desprinde de partidul pe care îl conduce. ”PNL  are capacitatea de a-şi reveni din această conducere hiperautoritară,” a opinat fostul prim-ministru.

Surpriza în ceea ce priveşte Alianţa de Dreapta e reprezentată, după cum a anunţat iderul ICCD, de strămutarea mai mutor membrii PNL, la ICCJ şi implicit la ARA. Printre aceştia, proaspăt demisionatul, Dan Cristian Popescu. ”Sunt mulţi membrii PNL care vin la ICCD şi care vor veni şi în Alianţa de Dreapta (…) Unul dintre cei mai active PNL-lişti şi-a anunţat demisia: Dan Cristian Popescu. Îl invit să discute cu Alianţa de Dreapta şi să ni se alăture”

Legat de Călin Popescu Tăriceanu, care în 2007 l-a descris pe Mihai Răzvan Ungureanu ca un politician cu ”verticalitate morală,” fostul director SIE, a spus privind retrospectiv, că relaţiile dintre cei doi s-au slăbit după acţiunea lui Călin Popescu Tăriceanu de a retrage trupele de pe teatrul de război din Irak, o decizie pe care liderul ICCD încă o mai vede ca pe una ”ilogică.”

Despre actuala conducerea la vârf a PNL, Mihai Răzvan Ungureanu , a afirmat că şi-ar dori ca actualul preşedinte al partidului, Crin Antonescu, să fie înlocuit de un lider mai tânăr, ”care să nu aibă aceleaşi obsesii” ca fostul preşedinte interimar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel