Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 12 noi 2020 / 11:05
SURPRIZĂ la EPPO. Cine sunt ultimele două NUMIRI în biroul lui Kovesi
Foto: Laura Kövesi
Colegiul Parchetului European are doi procurori șefi europeni adjuncți. Iată cine sunt aceștia. 

Colegiul Parchetului European (EPPO), condus de Laura Kövesi, a numit ieri doi procurori șefi europeni adjuncți: Danilo Ceccarelli și Andrés Ritter, a anunțat Comisia Europeană în România. 

Cine sunt cei doi procurori

 

Andrés Ritter are 56 de ani și a fost contracandidatul Laurei Codruța Kövesi pentru cea mai înaltă funcție în cadrul Parchetului European, din partea Germaniei. 

Ritter s-a alăturat procuraturii din Germania în anul 1995 și a ocupat diferite posturi înainte de a deveni adjunctul procurorului general din Mecklenburg-Vorpommern, în 2008, scrie caleaeuropeana.ro. Din 2010, acesta s-a aflat la conducerea diferitelor parchete, în perioada 2013-2020 ocupând postul de procuror-șef al Parchetului specializat în criminalitate economică și cibernetică din Rostok. 

Danilo Ceccarelli are 53 de ani și s-a alăturat magistraturii italiene în 1995. El a fost specializat în infracțiuni financiare, fraudă fiscală, corupție, crimă organizată și spălare de bani. În perioada 2013-2018 a fost procuror internațional în cadrul misiunii UE în Kosovo. Între 2018 și 2020 a fost procuror în Milano.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro