SURPRIZĂ la EPPO. Cine sunt ultimele două NUMIRI în biroul lui Kovesi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Laura Kövesi
Foto: Laura Kövesi
Colegiul Parchetului European are doi procurori șefi europeni adjuncți. Iată cine sunt aceștia. 

Colegiul Parchetului European (EPPO), condus de Laura Kövesi, a numit ieri doi procurori șefi europeni adjuncți: Danilo Ceccarelli și Andrés Ritter, a anunțat Comisia Europeană în România. 

Cine sunt cei doi procurori

Andrés Ritter are 56 de ani și a fost contracandidatul Laurei Codruța Kövesi pentru cea mai înaltă funcție în cadrul Parchetului European, din partea Germaniei. 

Ritter s-a alăturat procuraturii din Germania în anul 1995 și a ocupat diferite posturi înainte de a deveni adjunctul procurorului general din Mecklenburg-Vorpommern, în 2008, scrie caleaeuropeana.ro. Din 2010, acesta s-a aflat la conducerea diferitelor parchete, în perioada 2013-2020 ocupând postul de procuror-șef al Parchetului specializat în criminalitate economică și cibernetică din Rostok. 

Danilo Ceccarelli are 53 de ani și s-a alăturat magistraturii italiene în 1995. El a fost specializat în infracțiuni financiare, fraudă fiscală, corupție, crimă organizată și spălare de bani. În perioada 2013-2018 a fost procuror internațional în cadrul misiunii UE în Kosovo. Între 2018 și 2020 a fost procuror în Milano.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel