Surpriză foarte mare în Delta Dunării: N-au mai fost turiștii germani pe primul loc! Țara despre care toți specialiștii în turism ar fi spus că nu trimite turiști i-a devansat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Delta Dunării este la mare căutare în Europa, iar turismul este individual. 

”M-a surprins să-mi spună colegii din Delta Dunării că anul trecut, pentru prima oară, n-au mai fost turiștii germani pe primul loc în topul turiștilor străini din Deltă  - și atenție, în Deltă se vine doar individual, nu avem grupuri, nu avem chartere, nu avem avioane care să aterizeze pe aeroportul Tulcea cu grupuri de zeci de turiști. Dar n-au mai fost turiștii germani pe primul loc, ci, atenție, turiștii spanioli.

Vă rog să mă credeți că e o surpriză foarte mare pentru mine, ca specialist și pentru orice coleg ați întreba.

V-ar fi spus că Spania nu trimite turiști, nu este o țară emitentă de turiști, către România aproape deloc, în sensul că turistul spaniol nu ar avea nevoie să caute România, să o viziteze. Nu este o țară emitentă, ci receptoare de turiști, fiind pe primele locuri în Europa la atragerea turiștilor. Dar ca să auzim că turiștii spanioli au venit pe cont propriu în Deltă și sunt pe prima poziție, da, asta a fost o surpriză” a spus Corina Martin, secretar general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR), în emisiunea ”Totul despre bani”, realizată de Mihai Ciobanu la DCNews, DCBusiness și DCNewsTV. 

De altfel, conform acesteia, tot mai mulți turiști străini vin în România, să o descopere pe cont propriu, în condițiile în care nu apărem în destinații de charter și nici pe lista celor mai mari agenți din lume. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel