Supraviețuitori, scoși de sub sedimente după prăbușirea ghețarului din Himalaya / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Supraviețuitori, scoși de sub sedimente după prăbușirea ghețarului din Himalaya  /  Sursă foto: Pixbay
Supraviețuitori, scoși de sub sedimente după prăbușirea ghețarului din Himalaya / Sursă foto: Pixbay
O bucată dintr-un ghețar s-a rupt, iar câteva sute de oameni sunt dați dispăruți după viitura care a afectat mai multe așezări din zona înaltă a Indiei.

O parte dintr-un ghețar din Himalaya s-a spart și s-a prăbușit într-un baraj, duminică, iar autoritățile din India se tem că între 100 și 150 de persoane ar fi murit. 

Un martor ocular a spus că a văzut un zid de praf, stâncă şi apă în timp ce o avalanşă înainta rapid pe valea râului. „A venit foarte repede, nu a fost timp să alertăm pe nimeni”, a declarat telefonic pentru Reuters Sanjay Singh Rana, care locuiește în zona superioară a satului Raini. „Am simțit că până și noi vom fi măturați” (mai multe detalii AICI).

Un fragment dintr-un gheţar s-a desprins şi a alunecat în albia râului Dhauliganga. Apele râului, umflate brusc de volumul mare de gheaţă, au măturat tot ce le-a stat în cale la trecerea lor prin acea vale îngustă, inclusiv un baraj de acumulare, proiectul unei hidrocentrale, poduri şi drumuri, potrivit imaginilor publicate pe reţelele de socializare de locuitorii din zonă, cuprinşi de panică.

Cel puţin nouă persoane fost ucise şi alte 150 sunt date dispărute după o viitură produsă pe un râu din nordul Indiei, provocată duminică de fragmentarea şi prăbuşirea unui gheţar din Munţii Himalaya, a anunţat Poliţia indiană, citată de AFP şi DPA, informează Agerpres.

Astăzi, au apărut primele imagini cu supraviețuitori scoși de sub depunerile de sedimente cauzate de viitură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel