Data publicării:

Suprataxarea întreprinderilor sau pierderea banilor din PNRR? România, pregătită să sacrifice o sumă mare. Oprea: Ciolacu l-a invitat pe Ciucă să fie parte a deciziei

Autor: DCNews Team | Categorie: Economie
WhatsApp
INQUAM OCTAV GANEA - MARCEL CIOLACU ȘI NICOLAE CIUCĂ
INQUAM OCTAV GANEA - MARCEL CIOLACU ȘI NICOLAE CIUCĂ

Radu Oprea,  ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, într-o intervenție televizată, a discutat și despre suspendarea unei părți a plăților din PNRR, condiționată de suprataxarea întreprinderilor mici și mijlocii.

Marea întrebare pe care o pun miile de antreprenori din România e dacă întreprinderile mici și mijlocii vor fi suprataxate ori Guvernul își va asuma pierderea unei părți mari din PNRR.

Unul din motivele pentru care Comisia Europeană a suspendat plata cererii a treia din PNRR este scăderea pragului pentru impozitarea microîntreprinderilor. 

„Premierul Marcel Ciolacu a spus clar că e nevoie de o decizie politică. L-a invitat pe președintele PNL domnul Ciucă să fie parte a acestei decizii. Din punctul meu de vedere cred că România își poate permite azi să renunțe la partea din PNRR care cred că e de aproximativ 300 de milioane de euro, dacă ne uităm la avantajele în economie pe care îl aduce acest tip de impozitare, la simplificarea efectivă pe care o simt antreprenorii, dacă ne uităm la structura economiei românești unde microîntreprinderile mici sunt aproape jumătate din locurile de muncă din România. Faptul că am menține această impozitare e un lucru benefic din punctul nostru de vedere”, a precizat ministrul Radu Oprea, într-o intervenție la Antena 3 CNN.

Întrebat când se va lua decizia sacrificării banilor din PNRR, acesta a subliniat: „E o chestiune care știu că se discută”.

„Ministrul Finanțelor Marcel Boloș a fost la Bruxelles de unde a venit cu schimbul de opinii cu Comisia Europeană. Cred că acum e momentul unei decizii politice. Repet, din perspectiva Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului credem că e o măsură benefică să menținem acest tip de impozitare în această perioadă”, a conchis ministrul Radu Oprea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel