Suporterii sârbi, comportament tot mai rușinos la EURO 2024. Un călător de culoare a fost scos din tren și scuipat de 8 ultrași
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tudor Polojan
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Fanii sârbi au suferit grav în Germania, unde au mers să-și susțină echipa, așa că au început să se umilească în public apelând la violență. Curajul, însă, pare că nu este o calitate a lor. Acesta nu este singurul incident de la EURO 2024.

Potrivit celor raportate de jurnaliștii străini de la fața locului, fanii sârbi l-au insultat pe tânărul de culoare, folosind injurii rasiste, și chiar au scuipat pe el și l-au scos din metrou.

Așa cum se poate vedea în video, băiatul nu a trecut ușor peste această situație, lansând mai multe lovituri puternice în direcția sârbilor. Apoi, deși singur, îi cheamă pe sârbi să se confrunte cu el, dar aceștia se retrag.

Suporterii sârbi de la Munchen au scandat lozinci anti-Kosovo

În centrul orașului München, suporterii sârbi au scandat "Kosovo este inima Serbiei", înaintea meciului echipei lor cu Slovenia. Nu a fost singurul episod de acest gen în cadrul turneului, marcat de o serie de gesturi politice făcute de fani, în special în contextul relațiilor tensionate din Balcani.

Serbia a trimis o solicitare către UEFA prin care cere să sancționeze Croația și Albania, acuzând fanii acestora de scandări jignitoare în timpul meciului lor din Hamburg. Aceste acuzații au amplificat atmosfera deja tensionată din cadrul turneului, unde naționalismul și rivalitățile istorice au fost adesea în prim-plan.

Un jurnalist kosovar, Arlind Sadiku, și-a pierdut acreditarea de presă la Euro 2024 în urma unui gest naționalist controversat.
Sadiku a făcut un gest cu mâinile imitând vulturul bicefal de pe drapelul Albaniei, în timpul unei transmisiuni în direct către suporterii sârbi la meciul lor cu Anglia. Gestul, considerat nepotrivit pentru un jurnalist profesionist, a stârnit reacții puternice din partea oficialilor sârbi.

Și în acest caz, Federația de Fotbal a Serbiei a trimis către UEFA o solicitare, cerând să ia măsuri împotriva jurnalistului, subliniind că acest gest a fost provocator și inadecvat pentru un eveniment sportiv de asemenea anvergură. În replică, Sadiku a argumentat că gestul său nu a fost menit să fie ofensator, dar a recunoscut că ar fi putut fi perceput greșit.

VEZI ȘI: Suporterii sârbi de la Munchen au scandat lozinci anti-Kosovo

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel