Suporterii cluburilor Liverpool și Real Madrid, la audieri în Senatul francez după scandalul de la finală
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Mai mulți suporteri ai cluburilor Liverpool și Real Madrid vor fi audiați în Senatul Franței.

Suporteri ai cluburilor FC Liverpool şi Real Madrid urmează să fie audiaţi de Senatul francez marţea viitoare, a anunţat Asociaţia "Football Supporters Europe" (FSE), potrivit Agerpres. Marţea viitoare, senatorii urmează să audieze doi responsabili ai UEFA, Confederaţiei europene, directorul general al UEFA Events, Martin Kallen, şi directorul de afaceri europene, Julien Zylberstein, au precizat surse parlamentare.

FSE ceruse ca fanii echipelor Real Madrid şi FC Liverpool să fie audiaţi de Senatul francez, la aproape trei săptămâni de la incidentele survenite pe Stade de France la finala Ligii Campionilor la fotbal.

Și suporterii vor furniza informații importante în anchetă

Deşi FSE şi-a exprimat satisfacţia pentru "decizia de a fi audiaţi diverşi factori responsabili pentru aflarea adevărului", aceasta consideră că audierea suporterilor "va aduce mai multă claritate despre cele întâmplate, aceştia fiind martorii direcţi, mai ales după distrugerea imaginilor video de la Stade de France".

Imaginile de pe camerele de supraveghere ale Stade de France la finala Ligii Campionilor nu au fost păstrate, dar prefectura de poliţie a indicat că are propriile imagini. Totodată, prefectul de poliţie din Paris, Didier Lallement, a recunoscut în faţa Senatului Franţei, unde a fost audiat alături de alţi responsabili ai fotbalului francez, că gestionarea situaţiei de către poliţie cu ocazia finalei Ligii Campionilor la fotbal, dintre Real Madrid şi Liverpool pe 28 mai, pe Stade de France, "a fost un eşec".

Haos și dezorganizare, din fericire fără răniți

Prestigiul finalei europene, găzduită la Paris pe 28 mai şi câştigată de Real Madrid contra lui Liverpool (1-0), a fost marcată de scene de haos şi dezorganizare în jurul Stade de France, însă fără răniţi.

La rândul său, ministrul francez de Interne şi-a prezentat scuze pentru organizarea defectuoasă a finalei Ligii Campionilor, deschizând calea unor despăgubiri pentru suporterii lui Liverpool care au avut de suferit de pe urma gazelor lacrimogene, menţinând în acelaşi timp varianta sa privind numărul de bilete false prezentate la intrarea pe Stade de France.

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a anunţat deschiderea unei "anchete independente" privind eşuarea planului de securitate instituit la finala Ligii Campionilor de pe Stade de France, aflat în centrul unei polemici devenite politice. Forul european a anunţat, într-un comunicat, "o anchetă independentă privind evenimentele din jurul finalei Ligii Campionilor". UEFA a explicat într-un comunicat că mii de suporteri ai echipei Liverpool au blocat, turnicheţii de acces pe Stade de France cu bilete pe care le-au cumpărat, dar care s-au dovedit a fi false, ceea ce a dus la amânarea startului finalei Ligii Campionilor, dintre Real Madrid şi Liverpool.

Meciul a început cu 35 de minute mai târziu



Din cauza blocajelor s-a creat aglomeraţie la intrarea pe stadion, iar, ca urmare, startul meciului a fost amânat cu circa 35 de minute, pentru a permite accesul celor care aveau bilete autentice.

Poliţia a fost obligată să intervină cu gaze lacrimogene după ce mulţi suporteri au forţat filtrele de control din jurul stadionului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel