Supermarketurile, program normal, program scurt sau închise în weekend? Sondajul momentului: Varianta aleasă de români
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @nomadsoul1
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @nomadsoul1
Românii au decis! Atenționare către guvernanți. 

Discuțiile aflate pe masa Guvernului prevăd un program al supermarketurilor prin care acestea să se închidă vineri seară, la ora 22:00 și să se redeschidă luni dimineață. 

Propunerea vine din mediul de afaceri și tot de acolo este contestată. S-a iscat, astfel, o controversă. Premierul Marcel Ciolacu s-a arătat rezervat cu privire la propunere, dar a admis că este o discuție ce are loc în Executiv. 

În mai multe state europene, supermarketurile sunt închise complet sau parțial în weekend. Dacă în unele state, supermarketurile sunt complet închise în ambele zile, în altele sâmbăta este program până la 18:00 - 20:00, ca duminică să fie închise. Mai există și varianta unui program scurt în ambele zile, până la orele amiezii. 

În acest context controversat, am realizat un sondaj printre cititorii DCNEWS. La sondaj au răspuns aproximativ 8500 de cititori. 

Cei mai mulți vor ca programul supermarketurilor să rămână același în weekend: 52,1% au votat această variantă. 28% înclină spre varianta unui program scurt și 19,9% susțin ca supermarketurile să fie închise în weekend. 

Excepție de la regulă face Harghita, unde 52,9% au votat ca supermarketurile să aibă program scurt în weekend. 41,2% susțin continuarea în program normal și doar 5,9% au votat să fie închise sâmbăta și duminica. 

Va lua Guvernul o măsură impopulară în an electoral?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel