Supermarketurile din România, închise în weekend. Marcel Ciolacu, precizările momentului pentru români
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Premierul Marcel Ciolacu a spus dacă Guvernul ia în calcul închiderea magazinelor în weekend.

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă Guvernul ia în calcul o măsură potrivit căreia magazinele ar urma să fie închise în weekend, după o propunere venită în acest sens din partea comercianților.

"Am dat-o în discuție (măsura potrivit căreia supermarketurile din România ar urma să fie închise în weekend n.r.) la specialiștii Guvernului, să vedem în primul rând impactul. Nu e o decizie ușoară. Acum, trebuie să fim corecți că nu există evaziune la supermarketuri, în primul rând.

În al doilea rând, nu știm dacă acoperim nevoia cetățenilor dacă închidem supermarketurile. Nu era vorba doar despre supermarketuri, era vorba despre toate magazinele alimentare și atunci românilor li s-a spus să facă aprovizionarea până sâmbătă la prânz. Eu nu pot spune românilor când să se ducă la magazin să își cumpere alimente, totuși e decizia dumneavoastră, de decizia mea, a fiecăruia dintre noi, dar am luat-o în calcul să vedem totuși impactul.

Nu e o decizie ușoară, dar dacă avem un sistem alternativ viabil, atunci se poate ajunge la o astfel de decizie", a declarat Marcel Ciolacu în cadrul unei conferințe de presă.

De ce se cere închiderea supermarketurilor în weekend

Reamintim că marți micii comercianți au mers la Palatul Victoria, unde s-au plâns că înregistrează pierderi uriașe din cauza marilor magazine din țară și au cerut Guvernului să schimbe programul marilor magazine în timpul zilelor de sâmbătă și duminică. Potrivit acestora, în timpul weekend-ului pierderile înregistrate de magazinele mici ajung și la 40%.

Precizăm că există mai multe țări europene care practică programul redus în weekend pentru magazine. De exemplu, în Germania, Austria sau Franța, supermarketurile sunt închise duminică. În România însă mare parte din supermarketuri au un program extins chiar și în zilele de sâmbătă și duminică, lucrând de obicei fie până la ora 20:00, fie până la ora 22:00.

DCNews.ro desfășoară în aceste momente un sondaj pe acest subiect. Vă invităm să bifați opțiunea dvs!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel