Data actualizării:
Data publicării:

Super Luna albastră sângerie, fenomen astronomic rar. Mironov: Îi sfătuiesc pe toți să privească cerul

Autor: Tudor Curtifan | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
eclipsa luna
eclipsa luna

Super Luna albastră sângerie, un eveniment astronomic rar, se va produce în această seară. Alexandru Mironov a explicat fenomenul pentru DC NEWS.

Acest fenomen, atât de mediatizat, este o eclipsa totală de Lună, cunoscută și sub denumirea de ”Luna Albastră”. Alexandru Mironov spune că eclipsa „nu este ordinară”. 

Scriitorul și jurnalistul Alexandru Mironov a explicat că în acest moment Luna este în cel mai apropiat punct de Pământ. Numele de Lună albastră sau sângerie este dat în funcție de cum vrea fiecare persoană să vadă satelitul natural al Pământului.

„Mecanismele cerului, spun mereu asta, sunt perfect exacte. Luna se află foarte aproape de noi. Este la punctul cel mai apropiat de Pământ. Atunci, razele Soarelui o bat iar noi o vedem de pe Pământ albastră, sângerie, depinde cum vrea fiecare”, precizează Alexandru Mironov.

Super Luna albastră sângerie, scenarii apocaliptice

Scriitorul are și o explicație în ceea ce privește spaima care s-a instaurat în rândul unor persoane. „În timp, în istorie, circulă fel de fel de legende. Oamenii încă se mai sperie, mai ales dacă nu au fost deloc la școală”, transmite Mironov care mai spune că multele scenarii apocaliptice care au luat contur în jurul fenomenului de Super Lună albastră sângerie nu au niciun temei. „Dacă vrei neapărat să te sperii, te sperii. Poți să te sperii de orice”, a concluzionat acesta.

[citeste si]

Cu telescopul spre cer

Totodată, Alexandru Mironov sfătuiește cetățenii să iasă cu telescopul în această seară, să caute o zonă de cer curat și să privească acest fenomen astronomic rar.

„Astăzi se întâmplă cele două fenomene: de câteva zile Luna este sângerie sau albastră, dar în același timp la noapte, eu îi sfătuiesc pe toți care pot, să iasă cu telescopul să caute o zonă de cer curat și să privească cerul”, spune Alexandru Mironov care a mai precizat că fenomenul „se poate observa pe traseu și din România”.

Super Luna albastră sângerie, fenomen ce va avea loc în această seară, este un eveniment care s-a petrecut ultima dată în 1982. Atunci a fost vizibil și din Europa. Înainte de acea dată, fenomenul se mai produsese în 1341.

Luna se află la o distanţă medie de 384.400 de kilometri faţă de Terra. Azi va fi la 359.000 de kilometri depărtare de planeta noastră, foarte aproape de perigeu (356.410 kilometri). La apogeu, orbita lunară atinge 406.000 de kilometri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel