Super lipici, făcut acasă din câteva ingrediente din cămară: vei fi uimit de eficiența lui și de rezultate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Super lipici, făcut acasă, din câteva ingrediente din cămară -  vei fi uimit de eficiență și rezultate. Sursa - Pexels
Super lipici, făcut acasă, din câteva ingrediente din cămară - vei fi uimit de eficiență și rezultate. Sursa - Pexels
Un super lipici este un produs indispensabil în fiecare casă. Dar ce să faci dacă trebuie să repari urgent un lucru stricat, dar nu ai nici un tub cu compoziția miraculoasă la îndemână? 

În acest articol, vă vom arăta cum să faceți rapid un super lipici cu ingredientele pe care le ai în casă. Cele mai neplăcute situați se întâmplă brusc și întotdeauna la momentul nepotrivit. Varietatea substanțelor adezive din magazine face posibilă readucerea la viață a articolelor rupte sau sparte fără prea multe dificultăți.

Geamuri strălucitoare într-o clipă: urmează acești pași și toți vecinii te vor invidia

Cu toate acestea, adesea, avem nevoie de lipici, iar absența lui în momentul „catastrofei” crește foarte mult probabilitatea ca obiectul rupt să fie  aruncat sau pur și simplu uitat pe un raft.

Astăzi vă vom arăta cum să faceți un super lipici acasă, folosind ingrediente, care se găsesc în fiecare bucătărie.  

Haine care nu trebuie puse niciodată în mașina de spălat: se vor deteriora și vor strica și aparatul electrocasnic

 

Pentru a face un super lipici casă, avem nevoie de:

10 grame de gelatină alimentară,

15 ml de esență de oțet (70%),

50 ml de apă,

5 ml glicerină

un recipient metalic.

 

Pașii pe care trebuie să-i urmați

 

Turnați aproximativ 50 ml de apă într-un recipient pe aragaz. Apa trebuie fiartă. Avem nevoie de apă, în primul rând, pentru a oferi viitoarei compoziții fluiditate și, de asemenea, pentru a facilita amestecarea componentelor.

Turnați 10 grame de gelatină în apa fierbinte și amestecați ușor până se dizolvă complet.

Gelatina, după cum știți, este făcută din oasele și cartilajul animalelor și  este un excelent adeziv de origine naturală. Adăugați o lingură (15 ml) de esență de oțet și o linguriță (5 ml) de glicerină în soluția rezultată.

Glicerina va oferi lipiciului nostru elasticitatea necesară, care este indispensabilă, de exemplu, atunci când lipim produse din piele. Încă o dată, amestecați bine.

Asta e tot! Adezivul obținut se caracterizează printr-o rezistență crescută, este aproape transparent și vă permite să lipiți o mare varietate de materiale.

Luați o felie de pâine și turnați oțet peste ea: un remediu eficient care vă va cuceri

 

Pentru fabricarea acestui super adeziv veți cheltui un minim de efort și timp, iar costul unei astfel de substanțe este extrem de mic. Depozitați super lipiciul într-un recipient de sticlă cu un capac etanș. Înainte de fiecare utilizare, pentru o aplicare mai ușoară, este bine să încălziți puțin compoziția cu un uscătorul de păr sau într-o baie de aburi.

 

BONUS: Curăță rapid friteuza cu aer: cu acest truc și câteva produse din cămară vei reuși fără prea mult efort

 

Pe lângă frigidere, cuptoare cu microunde și blendere, friteuza cu aer nu lipsește din bucătăriile noastre de ceva vreme. Aceste aparate utile ne permit să prăjim alimentele fără ulei și să consumând, astfel, mai puține grăsimi și calorii.

Cu această metodă foarte ușoară, cu siguranță, nu trebuie să-ți faci griji. Urmează instrucțiunile noastre și rezultatul final este garantat.

Friteuza cu aer nu lipsește din bucătăria noastră. Este un aparat foarte util care are mai multe avantaje, cu ajutorul cărora putem pregăti mese sănătoase în  puțin timp. În plus, acest aparat electrocasnic este extrem de versatil, deoarece poate fi folosit pentru a pregăti multe feluri de mâncare și ocupă puțin spațiu în bucătărie.

Pe de altă parte, este esențial să știi cum să-l folosești și, prin urmare, să știi ce alimente pot fi puse în el și în ce cantități.  Și este importat să achiziționați o friteuză cu aer de calitate pentru a evita o serie de surprize urâte.

Puneți ceapă în congelator: un truc ingenios, folosit și de bucătarii cu experiență 

Dar acum să revenim la întrebarea principală: cum să curățăm friteuza cu aer fără a depune prea mult efort. De fapt, trebuie doar să urmezi aceste instrucțiuni simple și în câțiva pași vei rezolva  toate problemele.

 

Iată ingredientele de care aveți nevoie:

 

200 de grame de bicarbonat de sodiu;

200 mililitri de oțet alb;

500 mililitri de apă clocotită;

30 de mililitri de săpun de vase;

1 burete;

1 cârpă pentru uscat.

 

Pașii pe care trebuie să-i urmezi

 

Mai întâi, încălziți friteuza cu aer la 200 de grade timp de 5 minute. Când coșul este încă fierbinte, stropiți-l cu bicarbonat de sodiu și după un minut turnați și oțetul alb. 

Apoi, lăsați să se odihnească câteva minute și adăugați săpunul de vase și apă clocotită. 

Nu mai arunca sâmburii de lămâie: iată cum și la ce poți să-i folosești. Vei fi surprins

În acest moment, cu ajutorul unui burete, frecați suprafața coșului pentru a îndepărta orice urmă de mâncare și clătiți  înainte de a continua cu uscarea. Este foarte ușor, nu-i așa?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel