Super îngrășământ din ciuperci pentru plantele de cameră. Până și arborele banilor va înflori
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Super îngrășământ din ciuperci pentru plantele de cameră. Până și arborele banilor va înflori. Sursa - pixabay.com
Super îngrășământ din ciuperci pentru plantele de cameră. Până și arborele banilor va înflori. Sursa - pixabay.com
Plantele de interior trebuie hrănite, dacă vreți ca acestea să aibă un frunziș luxuriant și să înflorească.  

Dacă plantele de interior nu primesc hrană, ele se pot îmbolnăvi, ofili și muri. Primul ajutor pentru astfel de plante poate fi un simplu îngrășământ pentru flori, care este ușor de pregătit acasă.

Vorbim despre decoctul de ciuperci pentru flori. Chiar a doua zi, după o astfel de hrană, plantele vor prinde viață și își vor îndrepta frunzele.

Ciupercile conțin multe substanțe utile: proteine, azot, iod, calciu și alte elemente atât de necesare plantelor.

Tocmai ai cumpărat o plantă de busuioc? Iată ce trebuie să faci ca să reziste mai multe luni

Toate ciupercile comestibile sunt potrivite pentru prepararea unui decoct pentru plante. Înmuiați ciupercile tocate în apă. După o zi, scurgeți infuzia și umpleți din nou vasul cu ciuperci cu apă. A doua zi, decoctul de ciuperci pentru irigarea plantelor va fi gata.

Și apa în care au fiert ciupercile poate fi folosită ca îngrășământ. Aveți grijă să nu adăugați sare în apă.

Lichidul rezultat trebuie răcit și diluat cu apă curată în proporții egale. Produsul rezultat trebuie turnat la rădăcina florilor. Dacă diluați decoctul cu apă într-un raport de 1:3, atunci lichidul este potrivit și pentru pulverizare.

Deșeurile de ciuperci pot fi îngropate în pământul din curte. În acest fel, pământul va deveni moale și fertil. Ciupercile uscate pot fi folosite pentru a înmuia semințele înainte de încolțire. Peste 15-20 grame de ciuperci uscate se toarnă apă caldă (200 ml) și se infuzează o zi.

Cum să crești usturoiul pe balcon? Rezultatul te va surprinde

Apoi strecurați ciupercile și puneți semințele la înmuiat în această infuzie pentru 4 ore. După o astfel de procedură, germinația va fi mai bună.

Bulionul de ciuperci este pe placul arborelui banilor, care va primi hrană pentru o creștere activă și chiar va înflori. 

În general, plantele care sunt udate cu infuzie de ciuperci sunt mai sănătoase și mai strălucitoare decât cele care sunt udate cu apă plată.

 

Vezi și:

 

Scufundă frunzele orhideei în apă și bucură-te de magia care va urma

 

Este plăcut să ai plante puternice și sănătoase, care fac camerele primitoare și pline de viață. 

Cultivarea plantelor este întotdeauna o idee bună. În special, orhideele sunt plante foarte frumoase, care dau o notă de eleganță și rafinament casei.

Există o mulțime de metode de a crește orhidei cu rădăcini puternice și sănătoase, dar există una care este cu adevărat sigură. Datorită acestui remediu, vei putea reînvia orhideele, economisind mult timp.  

Orhideele se pot usca și devine problematic să le reînvii în cel mai scurt timp. Cu toate acestea, există câteva modalități pentru a le revigora rădăcinile, care vor devenit  sănătoase și puternice.

În special, există un remediu, datorită căruia, după  trei săptămâni, plantele vor începe să  dezvolte alte rădăcini.

Te sfătuim să acționezi exact când rădăcinile orhideelor putrezesc, deoarece acest proces foarte lent înmoaie frunzele plantei. Urmând câțiva pași rapid și simpli, vei obține un rezultat uimitor.

Două îngrășăminte naturale sunt pe placul plantelor tale. Grădinarii au dezvăluit secretul

În primul rând, trebuie să îndepărtezi  toate rămășițele rădăcinilor și să curăți complet ghiveciul în care a crescut orhideea. În acest moment,  taie toate rădăcinile deteriorate, cu multă grijă și cu multă răbdare.

Spală frunzele, iar apoi continuă cu uscarea completă a cioturilor rămase după tăierea rădăcinilor. Frunzele orhideei trebuie curățate corespunzător, pentru evitarea formării ciupercilor.

Pune frunzele plantei, în apa de la robinet, pentru aproximativ 3-5 zile.  

Aceste plante ar trebui să fie în casa fiecărei fete, deoarece atrag dragostea

Pur și simplu, toarnă apă într-o cană de plastic și puneți orhideea cu susul în jos. Trebuie să te asigurați că apa acoperă parțial frunzele. Din când în când, va trebui să mai adaugi apă, deoarece frunzele o vor absorbi.

Prin frunze, prin urmare, apa  va ajuta la refacerea rădăcinilor. La fiecare două zile, stropește cu apă partea de plantă care iese din pahar, pentru a o menține mereu umedă. În scurt timp, vor crește rădăcini sănătoase și puternice și puteți replanta orhideele în ghivece!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel