Super-ideea lui Dragnea din 2016. Bulai: Toată populația își dorea chestia asta
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Alfred Bulai a vorbit despre câștigarea alegerilor, în 2016, de Partidul Social Democrat.

În a doua jumătate a anului 2016, un proiect de lege propus de Liviu Dragnea, șeful de atunci al Partidului Social Democrat, a fost votat în unanimitate în Camera Deputaților. Proiectul prevedea eliminarea a 102 taxe nefiscale, printre care și tăierea taxelor radio-TV. Proiectul de lege a fost votat atunci cu 225 voturi „pentru“ si niciun vot „împotrivă“.

Despre impactul pe care această idee a lui Liviu Dragnea l-a avut asupra românilor și alegerilor parlamentare din acel an a vorbit sociologul Alfred Bulai:

„Noi votăm oameni, nu programe“, a spus Alfred Bulai.

„În 2016, cum a reușit Dragnea, cu programul PSD, să câștige cel mai mare scor din istorie?“, a întrebat jurnalistul Val Vâlcu.

„În 2016, PSD-ul era pe val real, Dragnea îl urcase foarte mult, motiv pentru care l-au și dat afară, s-au rușinat cu el după câțiva ani, însă au fost câteva soluții foarte interesante. Opoziția era prăbușită și a fost o super-idee a lui Dragnea, care într-o zi a tăiat peste 100 de taxe.

Una era taxă de vânătoare la vulpi ... 80% dintre ele erau neimportante, numărul conta, însă au desființat taxa radio-TV. Toată populația își dorea chestia asta, că lumea nu înțelegea de ce să plătescă acea sumă, care oricum era ușor aberantă, pentru că plăteai și cablul pe care deja aveai TVR-ul. Măsura a dat foarte bine și a garantat nu că va face, ci că a făcut înainte de alegeri, când avea Parlamentul.

A fost o super idee, la fel cum a fost cea a Convenției Democrate, de „Contract cu România“. Oamenii care votaseră cu PDSR-ul, în majoritate au spus că a fost o idee extraordinară. Sunt idei tari de tot care sparg audiențele și interesul. Nu sunt dese, pentru că ai nevoie de context și personalități, dar anul 2024 va fi o mare provocare“, a spus, la emisiunea „Nod în Papură“ sociologul Alfred Bulai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel